Djordje Antonijevic
Član
Ja kad bi posejao ispod 24cm razmak sacma boli glava....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probaj makar na 30 cm.Ja kad bi posejao ispod 24cm razmak sacma boli glava....
Tako se i kod mene radilo pre 20-ak godina. I danas ima dosta njih koji na hektar potroše jednu i po setvenu jedinicu od 25.000.Mi smo ove godine prvi put posejali na 29, setva bila 4-tog aprila, oplodnja prosla u proslim kisama, za sada izgleda odlicno.
Ranije smo sejali olt mehanickom sejalicom pa tu nije bilo nekog tacnog razmaka ali je spadalo u ono 3 u metar.
Posto beremo beracem i u cardak ide kasnije po krunjenju kad se izracuna prinos u dobrim godinama je to bilo malo preko 5t/ha
Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka
trenutno u selu najbolji kukuruz izgledom imaju 2 hobi poljoprivrednika koji obrađuju 2-3ha samo da imaju hranu za stoku...a siju od 24-27cmПа сад
Тих два сантима не значи можда много али лепше звучи 24 од 22цм
Kod mene u selu ajde da ne kažem da sam prvi ali sigurno među prvima sam počeo da sejem kukuruz samo za vršaj pre nekih 20-ak godina.Krenuo sam tada sa DKC-om i dugo godina je on bio nosioc proizvodnje a zatim je išao i pionir,KWS,syngenta,os i to sve dok sam hranio svinje.Kako sam prestao sa svinjama pre jedno 4g. smanjio sam i površine pod kukuruzom tako da pre jedno dve godine nisam uopšte imao kukuruz samo pšenica i soja.Prošle godine sam ga imao nešto malo a ove godine ga imam na 3,5 ha,2 ha DKC 5075 i KWS Hipolito na 1,5 ha.Videćemo prinos pošto će sve ići preko vage.