Dao si mu žižke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Aj slikaj taj kukuruz od 15 tona na hektar. Umreću a takav kukuruz videt neću.Ljudi misle da sad kad padne kisa moze kukuruz mjesec ddana bez kise..... Jel vi ne znate da kukuruz dnevno crpi 5 litara vode iz tla u fazi oplodnje/nakon nje ako zeli imati prinos 13 14 15 tona po ha?
Ali da se vratimo na korisniju raspravu, dekalb u selu kod kolege me bas ugodno iznenadio sa klipovima s obziromna 5 dana toplotnog udara sto je bilo.... Klipovi, solidno oplodjeni nije nesto podgorio i zrna poprilicno krupna. Jedino mu od ovoga sto janimam parira p9960 a kws hypolito opticki ni blizu nije. Ali cekat cemo kombajn....
E sad kad ga pitam koji je hibrid on ne zna nego mora pogledati ako su uopce i zapisali koji je.
Mozda je dekalb malo poradio na genetici kad je stres u pitanju sa novom hibridima. Ali veliko pitanje ce biti kako otpusta vlagu u odnosu na pioneer
Nemam komentar.Kod mene 2020. godine prosjek bio preko 20t/ha. Vlaga je bila oko 25%.
Idealna godina što se tiče vremenskih prilika, sijano na 16-17cm, plodored, kalcizacija i najbitnije momački nađubreno čistim pilećim gnojivom. Pioneer i DKC pola-pola, s time da je DKC bio onaj famozni 4943 s kojim su te godine svi imali problema, pa sam dobio i sjeme druge godine pod reklamaciju.. Prve godine sam tad radio Adengom, nigdje ni jednog korova. Baš se sve poklopilo, osim u berbi kad smo imali velikih problema s blatom.
Već sljedeće godine je prosjek bio 16t/ha radi suše, u krajevima s lakim tlima su ljudi izvlačili i jedva 5t, nas je spasila tvrda nepropusna zemlja, a posljednje dvije godine se kreće oko 12/t radi velikih oborina u krivom trenutku i lanjske oluje koja je oborila puno kukuruza.
Kad bude taj, potencijal opet slikam i to na razmaku od 19 cm. Ove godine ga nece biti jer oplodnja nije najbolja bila..... Osim na ovih 15 ha sto je oko 20.4.sijano al taj, jos treba kisee jer tek pocinje oplodnja....Aj slikaj taj kukuruz od 15 tona na hektar. Umreću a takav kukuruz videt neću.
Ja nikad ne volim redak kukuruz. Sklop je kod kukuruza presudan po meni kad je dobra godina.Ove godine Djordje izgleda nisi pogodio sa rjedjim kukuruzom. Da je jos po jedan izmedju bili bi isti