MOMOSARIC
Član
E to zavisi od zemlje najvise .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tek je pocelo 2. Poluvrijeme.... Kod nas se vrh nije oplodio i poneko zrno na ostatku klipa i tu vec gubimo prinos (osim da 2. Klip nesto zrna jos da). U dolacama poceo podgarati i pod hitno nam kise treba..... A do prije 12 dana izgledao BogomdanZašto bi se šalio,u zanjih mesec dana palo preko 100l kiše po njima(više i ne merim),fao 300,završio cvetanje pre nedelju dana(rana setva),verovatno će biti za kuvanje za 10 dana mozda i ranije..Jedino da ugreje na 50 stepeni ili da padne 100t saharskog peska na njega pa da me razuveri.
Prvi put ga imam ove godine i malo znam o njemu ali i nema neku visinu, mada ni 5075 a i retko koji u ataru da je visok ove godine.Pero Blason jel visoka stabljika ili ne, pošto je kod mene nizak doduše sejan 28.4.ali mi se čini da neće biti visok.
Jbt....ovo bas zvoni po usima, nema nama boljitkaKukuruz odavno lepše nije izgledao u ovoj fenofazi,zelen list od prvog pera do zadnjeg....mozda grešim al kontam da sa ovoliko vlage nema da omane bez i da padne kap kiše do žetve.
To mozda kod vas. Dodji da vidis kukuruze u nasem delu atara koji se zove Suljkovaca. Ki kaktus, izgoreo prvu trecinu.Kukuruz odavno lepše nije izgledao u ovoj fenofazi,zelen list od prvog pera do zadnjeg....mozda grešim al kontam da sa ovoliko vlage nema da omane bez i da padne kap kiše do žetve.
Verujem ti i zao mi je sto je tako,ja i jesam pisao o stanju na mojim parcelama,ovoliku količinu padavina ja nisam imao u 2022 i 2023 zajedno...Ni jednog trenutka nisam ni napisao ni pomislio da očekujem neki rod od 10+ t xa,ali sad sa vec nazire neki normalan prinos dovoljan bar da se pokrije trosak...Ali neke kolege su jedva dočekale razlog da se udje u neku vrstu rasprave i iskreno zao mi je i zbog toga,jer mi nije bila namera da nikoga isprovociram ili da filozofiram jer vidim da nekima jos uvek zuji u usima od mog komentara.PozdravTo mozda kod vas. Dodji da vidis kukuruze u nasem delu atara koji se zove Suljkovaca. Ki kaktus, izgoreo prvu trecinu.
Koje male količine kad je izmedju redova mokro. KOD nas samo oko biljke mokro...Danas sam obilazio 3 parcele sa Dkc 5075 pa su me bas pozitivno obradovale.
Ne mogu da verujem da pored bas nekih malih kolicina padavina i na temperaturama od 35-38 je mogao tako lepo da metlici i da zavrsi oplodnju!
Sent from my iPhone using Tapatalk