Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gde ti je Jul,Avgust?Bio danas u kukuruzu, buduci klipovi zbilja dobro izgledaju ukoliko oplodnja normalno prodje.
E sad kad bi pala temperatura i bilo neke solidne kise iducih 7do10 dana bilo bi i roda itekako dobrog. Nazalost cujjem da u nekim krajevima sa manje kise ima vec potpaljenih 3 do 4 lista
Jul ce biti kljucan, avgust za neki ok rod mislim da nece igrati toliku ulogu jer je sijan 28.3. I fao, 370 jeGde ti je Jul,Avgust?
Al ga nahvali (P9889) kao da si promoter istog!Generalno su sve kulture dosta niže rastom, suncokreti i kukuruzi koji su prošle godine bili na 2m i više sad jedva da su izgurali preko 180cm. Mnogo puta ovog proleća su bili nagli padovi i skokovi temperatura praćeni blagim mrazom, sve se to odražava na tu nejednaku visinu. Ali definitivno i momenat predsetvene pripreme ima veliku ulogu u svemu, ali ta visina nije presudna ni za jedan usev, bitno je da sad temperature ne drže preko 36 u dužini od 3,4 dana dok je kukuruz u oprašivanju i oplodiće sav bez problema. Osvrt na hibrid P9889, hibrid ima izuzetno velik potencijal u sušnim godinama, a videli smo da nije najbolji samo zbog osetljivosti na vetar i to kad preraste svoju visinu, ako ovako nasatavi godina ovim tempom moguće je da će biti najrodniji kao i 2021.u većini regiona. Banat je navikao da svi najbolji hibridi budu bez greške za taj region, ali šta je tu je. Ja sam ga prvi ponovio u setvenoj strukturi i ove godine jer sam na tako slomljen prošle godine izlazio malo iznad 5t/kj.
Ali skroz objektivan!Al ga nahvali (P9889) kao da si promoter istog!
To i nije lošeŠto znači da ćemo ga vrći u drugoj polovini avgusta.