Kukuruz 2024

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posejano i povaljano,pa šta mu da bog.
84dda9e204bbb71b6498161e4acfa476.jpg
7896dfdf9b6b0a78591e03991012f017.jpg

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

A komšija preko puta mene seje sa šestorednom sejalicom bez markira.Gledam i ne verujem.Slikao sam redove.Ne vidi se najjasnije.
1a708e996419f07e0c4685becfc5327a.jpg
f01b63ee736c412f9631e66f64e39f62.jpg

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Kod nas je suša, evo već 3meseca, samo jedna kiša je pala od kraja januara ali ništa ozbiljno.Nešto sam spremio za setvu, nešto ne mogu da spremim jer je kao u kamenolomu.Hteo sam da posejem duboko jer je toplo ali sam ubedjen da bi to bila greška, problem je takodje i prskanje na crno koje nebi uspelo, kiše nema ni u najavi.Bolesno vreme, nema šta.20 godina radim to što radim, nisam doživeo ovako nešto, biće ovo jedna veoma gladna godina, tako bar deluje za sada.Sva naša roba je obezvredjena, ako se ovako nastavi, videćemo kolike su te rezerve kukuruza i pšenice.

Kod nas je suša, evo već 3meseca, samo jedna kiša je pala od kraja januara ali ništa ozbiljno.Nešto sam spremio za setvu, nešto ne mogu da spremim jer je kao u kamenolomu.Hteo sam da posejem duboko jer je toplo ali sam ubedjen da bi to bila greška, problem je takodje i prskanje na crno koje nebi uspelo, kiše nema ni u najavi.Bolesno vreme, nema šta.20 godina radim to što radim, nisam doživeo ovako nešto, biće ovo jedna veoma gladna godina, tako bar deluje za sada.Sva naša roba je obezvredjena, ako se ovako nastavi, videćemo kolike su te rezerve kukuruza i pšenice.
Rodi svuda drugdje u svijetu tako, da se ne nadaj nekoj boljoj cijeni nego ovoj sto je sada pa makar da petina europe ne preda nista robe...

Ja joj se ne nadam, što se mene tiče neka bude 5-6 dinara, dosta je.Najveći problem je da dodje do berbe i skladišta a trenutno je najbolje da ljudi kupe kukuruz za potrebe stočnog fonda a da ne seju, ne vidim svrhu.

Ima rezerve u Ukrajini koliko hoćeš😢

Da sačekamo mi kraj godine pa da se podvuče crta, gde je bilo Ukrainsko žito 2021 kada je cena bila 40dinra?Sve je ovo politika, trentno je stočarstvo u prednosti a ratarstvo se gasi polako, svi mi sitniji smo ugašeni prošle godine a sada nam i onaj gore pomaže da se dodatno ugasimo.Mislim da ne može sve baš da se uveze za dzaba, nigde u svetu ne postoji proizvodnja koja ništa ne košta pa i ta Ukraina se nikada nije pitala oko cene kao sada, za vreme rata, nego nema veze.Ja sam zadovoljan kako god da bude.Za setvu ću sačekati kada jave kišu, biće problema bar kod nas što se hrane tiče, neće biti ni pšenice ni kukuruza, tako trenutno izgleda.Najsušnija zima i početak proleća, to je veoma opasno.

Ja sam pripremio juče, sutra bi trebao posijati, idem sjetvu na 7 cm, i posle sjetve valjanje. Poželjno je da nikne dobro, posle se ne sikeram postaviću KPK sistem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh