Kukuruz 2024

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l štiti neko seme od ptica i čime? Jedino što sam našao je neki Chemisol S. Imam nekoliko jako problematičnih parcela.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Erdogan x Sidjiping zapeti. Sutra startujem na parcelama u ravnici pored reke gde sigurno ima vlage,a za resto cu videti sta cu i kad cu.

Ide na 22cm ove godine a na brdu i do 25 cm.

433054280_793569359336742_9030798234906353216_n.jpg

Bacio sam djubre ciklonom pre drugog prohoda drljacom.Sam sam nema ko da doteruje dzakove i da sipa u sejalicu pa mi je lakse ovako.
Sejalicu sam uzeo pre 2 godine,sada je treca sezona rada. Sto se tice rada nisam do sada imao nikakvih problema,kad se baterije opterete da im se poveca potisna sila moze da seje u "beton".Malo brljavi raspored zrna u redu kao i svaka sejalica sa visokim setvenim aparatom ali je podnosljivo.Jedini "problem" koji sam imao su creva za vazduh koja su misteriozno istrulila kompletno zimus,priznali su garanciju i danas mi poslali druga.Sutra ujutru to da prikacim caskom pa krecem.

Bacio sam djubre ciklonom pre drugog prohoda drljacom.Sam sam nema ko da doteruje dzakove i da sipa u sejalicu pa mi je lakse ovako.
Sejalicu sam uzeo pre 2 godine,sada je treca sezona rada. Sto se tice rada nisam do sada imao nikakvih problema,kad se baterije opterete da im se poveca potisna sila moze da seje u "beton".Malo brljavi raspored zrna u redu kao i svaka sejalica sa visokim setvenim aparatom ali je podnosljivo.Jedini "problem" koji sam imao su creva za vazduh koja su misteriozno istrulila kompletno zimus,priznali su garanciju i danas mi poslali druga.Sutra ujutru to da prikacim caskom pa krecem.
Sve isto i kod mene, raspored los ali sto kazes podnosljivo, creva prosle godine uzeo nova, a koju kontrolu imas? Ja moju vise nisam ni palio, jer samo pisti od prvog dana

Onu bolju kao H S mislim da je oznaka(a mozda sma i lupio). Radila kada sam je osavio prosle godine,danas je upalio ne reaguje e reko veselo.Ceo dan sejao bez nje,sutra cu da zovem ove da vidim sta nam je ciniti.
Sto se tice pistanja mora da se zamota malo oko senzora,ulazi prasina i brljavi.

H&S je oznaka,ja je koristim sad druga-treca sezona,radi bez greske.Senzore retko kad cistim,jedini je problem predvece sunce kad padne nisko pa tuce u senzore.Moja je sa opcijom da broji hektare ,a i zrna za svaku bateriju,pa lepo i skidace semena ustelujes po njoj.Kod starih sejalica je po meni ovo obavezna oprema.

Sticajem ne prilika moram da sejem kukuruz na repište

Kakva su iskustva, koji fao forsirati?
DKC, PIONEER ili KWS?

H&S je oznaka,ja je koristim sad druga-treca sezona,radi bez greske.Senzore retko kad cistim,jedini je problem predvece sunce kad padne nisko pa tuce u senzore.Moja je sa opcijom da broji hektare ,a i zrna za svaku bateriju,pa lepo i skidace semena ustelujes po njoj.Kod starih sejalica je po meni ovo obavezna oprema.
To je ta,i ja imam iste opcije.Ali danas kada sam je prikljucio nista ne reaguje. Probao sam i direktno na akumulator ali ista situacija.Sutra cu zvati proizvodjaca kao sto vec rekoh pa cu videti sta ce reci da li ja mogu nesto da cackam ili da im saljem.

Koristio sam ga 2022., dobar, radi posao.Samo vodi računa da je gust, jel dosta uvaljuju neku razblazenu tečnost.Prosle sam godine kupio jednu takvu u nekom malom pakovanju...

Javi mi se na pp ako hoces da ti dam broj gde sam ja uzimao, kod njega je 100 eura, kako mi je rekao.

Ja sam samofinasirajuci seljak tako da su početna ulaganja rešena. Uradio sam najbolje što sam mogao i umeo i sa te strane savest mi je čista . Ostalo je u rukama više sile.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh