Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
slicno smo mi odradili sve po preporuci tehnologa iz jedne velike kuce i analizi tla jer su parcele trebale biti u ogledu.250kg nule zaorano,390kg urea predsetveno i 350kg kan u prihrani.dkc ogled. sklop u zetvi 81500 prosek.u zetvi bez korova a i bez klipova.medu top tri parcele po analizi humus 3,7posto cak smo na tu parcelu pre dve godine uspeli izvesti nesto stajnjaka. ph6,8 predusev psenica ispodrivano u leto posejana smesa leguminoza deteline dve tri bob lupina zob.pola parcele plug u zimu a pola plitko rubin pa razrivac i posejana zimska smesa od kwsa mislim n max zima.de je plug isao zatvorena vlaga drljacom predsetveno bednar svifter pa setva s vaderstad kukuruznom.de je isao pokrov prvo u rano prolece prvo seckalica i predsetveno svifter i setva s vaderstad.postivamo plodored sigurno preko 15 i vise godina sa 4 5 kultura. samo 5016 smo uspeli izvagati jer gospoda iz dkc-a nakon prvog kipovanja su utekla kad su videli koliki je prinos.na oranom 2,1 tona po hektru a na delu de je isao zimski pokrov 1,95tona.setva krajem marta da smo sejali kad i vi isao bi tarup kao sto je i isao na parcele koje smo kasnije sejali.od pocetka godine do zetve je palo kolko se secam 95L.dvaput po 60plus dana bez kise.@milan11 Od gnojiva je išlo nekih 400kg 15-15-15, 350kg Uree, i 350kg KAN-a u kultivaciji po hektaru. Dobro sjeme, gust sklop, korova ne smije biti. Ukupan trošak sa uslugom branja i prijevoza je nešto preko 1100e po hektaru, za to je ove godine bilo potrebno nešto manje od 8t kukuruza, znači preko 5 tona je bila čista zarada. Najbitnije je dugoročno ulaganje u zemlju, plodored, podrivanje, zelena gnojidba, kalcizacija... Tako se stvara tlo koje trpi kojekakve ekstremne uvjete, nije to ništa novo ni revolucionarno ali rijetko tko tako radi.
Mi rasipačem i špartačem. Kod vas su svi špartači bez kutija koliko znam ...Jedno pitanje,
Kad se baca djubrivo u tolikim količinama, jel se to isto radi sa rasipačem, ili se kipa traktorskom prikolicom po njivi?
Istok Rh gdje nije bilo leda a gdje je kukuruz bio posijan oko 1.4. Skidali smo 10 do cak 11 tona. Iako je zadnja kisa pala 02.07. Sto 60 70% ljudi iz Srbije moze samo nazalost sanjati o takvom prinosu u 2024.Kolega to je već neka druga priča ,na takvim njivama nema nekog prinosa ni u najboljim godinama.
Pričamo o prinosu kod ljudi koji su sve dali kukuruzu a skidali 4-5 t / ha.
Sad svi pratimo prognozu ,radare i
i druga čuda savremene tehnologije i znamo putanje ciklona od početka leta do sad.
Istok Hrvatske je prošao pakao kao i veći deo Srbije što se za središnji i zapadni deo ne može reći.
To se ja kolega malo šalim.Mi rasipačem i špartačem. Kod vas su svi špartači bez kutija koliko znam ...