Tonchi
Član
Da, Gradište kod Županje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliki je to PH i čime radiš i u kojoj količini?Stajnjak bi volio, ali nemam gdje nabavit. Stavljam povremeno zelenu gnojidbu i radim analize pa onda relativno prema tome bacam što treba, i dosta bitno kalcificiram dosta dugi niz godina unatrag svake cca 3 godine, neke vise neke manje, ovisi o pH. Neke pjeskulje sam tako vratio u super rod, inače je sve nestajalo na njima samo prije tog.
Možda i 250 km čak, uglavnom oblak prati baš njihov kraj, koliko sam gledao dosta često prati i superćelija pa dobivaju jake oluje, ali eto na sreću ove godine je dobro prošlo.pitam jer je je totalno drugi polozaj mesta gde zivite a dobro rodilo i jednom i drugom
preko 170 km sigurno razdaljina
kod nas na takvu razliku u km prinosi od 1t do 5-6t po jutru zbog razlike u padavinama,sto govori da ste vi dobro prosli
Ph mi je od 4 pa do 7,5. Radio sam dosta sa Boden kalkom, a sad neko vapno, ni ne znam točno proizvođača, to dobivam od firme s kojom imam ugovoren duhan. Uglavnom gledam da je oko 90 postotno, cca 300-400 kg/ha radim.Koliki je to PH i čime radiš i u kojoj količini?
Kad pokvasi sapurinu trebace mu vetra i vetra a i sunca da se spusti ispod 14%Mislim da ne može puno da povuče . Možda 1 - 2 %
Taj mikro rejon je dobio dobar pljusak krajem 7mj , agrotehnika je bila u vise kise , a prosjek okoline je 3-5t.
Ista priča ,samo što je ovde noć sa 2 na 3.7 palo oko 30tak litara.Nazalost tako je. Do sad i ako sam imao dilemu, definitivno je sada otklonjena. Imam prijatelje i poznanike iz okoline Jagodine, dobar deo njihovih sela je zakacio jedan oblak sa zapada 20.7 imali su zavisi od lokacije od 15 do 30l kise negde mozda i vise, zemlja je slicna kao kod mene ali prinosi idu od 4-5t do 8t/ha. A pored kise i temperatura je imala dobrog uticaja. Mi smo ti malo specificni ovde u kotlini, bude kao u loncu bila je prica o tome i u jednoj emisiji na RTSu cini mi se, slicno je u Smederevskoj Palanci zato smo i drzali vrh po temperaturama 20tak dana sigurno u julu po zvanicnim merenjima. Dok nisu zvanicne temp presle 39 stepeni kukuruzi su se drzali, nakon toga se predao i poceo da gori od metlice na dole. Nezvanicne temperature u kolima i na termometrima na direktnom suncu bolje i da ne pominjemo.
Nekog sam misljenja da smo imali temperature do 35-36 a sa istim ovim padavinama imali bi mnogo bolje prinose. Ne znam za koliko ali bi bilo bolje.
Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk
To mozda prosle godine. A sad kada je vlaga bila 9-10 i da skoci na 15 opet ce spasti za fva dana.Kad pokvasi sapurinu trebace mu vetra i vetra a i sunca da se spusti ispod 14%