Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bacao sam 8-16-16, ali sam onda pojačavao malu Ureu. Ako zaoravam, to je na zemljama gdje mi fali P i K, to bude obično 0-20-30.Ili da tih 450kg podeliš, pola u jesen pod brazdu, a preostalo pola sa ureom pred setvu?
Dali zaoravaš ureu u jesen jedan deoBacao sam 8-16-16, ali sam onda pojačavao malu Ureu. Ako zaoravam, to je na zemljama gdje mi fali P i K, to bude obično 0-20-30.
Probaj pola ureje u jesen a pola na prolećeNe. Samo pred pripremu.
Zbog razgradnje biljnih ostataka ili zbog polozaja azota u zemljistu kasnije tokom vegetacije ?Probaj pola ureje u jesen a pola na proleće
I jedno i drugo kukuruz ima dubok korenZbog razgradnje biljnih ostataka ili zbog polozaja azota u zemljistu kasnije tokom vegetacije ?
Sta on covek ima da probava vise, napravio je preko 15 t/ha kukuruza..Probaj pola ureje u jesen a pola na proleće
Možda je to malo falilo do 16 tSta on covek ima da probava vise, napravio je preko 15 t/ha kukuruza..
Ne nije ni jedan od njih,ali ni u celom ataru nije bilo poleglih kukuruza,na sreću.Jel popadao neki od njih?Imali ste nevreme 02.07 kad i mi.
Razbacuješ stanjak, zelena gnojidba ili nešto drugo? Pitam za ovo što pišeš da su zemlje u kondiciji. Odličan prinos za pohvaluNije, skidali smo prije sa istom agrotehnikom 16-17 t, jednostavno je falilo još malo vlage za taj prinos. Zemlje imaju potencijal, uzimamo dosta sa njih, ali i dajemo i u kondiciji su. Sa 15 t naravno mjestimično sam u vrhu sa prinosima kod nas, a nisam jedini, uglavnom ja zadovoljan.
Osim kukuruza, šta još uspeva kod vas?Nije, skidali smo prije sa istom agrotehnikom 16-17 t, jednostavno je falilo još malo vlage za taj prinos. Zemlje imaju potencijal, uzimamo dosta sa njih, ali i dajemo i u kondiciji su. Sa 15 t naravno mjestimično sam u vrhu sa prinosima kod nas, a nisam jedini, uglavnom ja zadovoljan.
Koliko sam ispratio, negde između Županje i Vinkovaca...