Kukuruz 2023

Ih ja sam to odjedno da ne mislim. Corbu zamesao od malo dikambe, malo 2.4d, malo nikosulfurona, malo terbutilazina i malo mezotrionina. Trebao je i rimsulfuron al zaboravih kod kuce pa je pretekao 😂. Prva dva hormonca su male doze, cisto sa zamirise. Tu gde sam to isao je kukuruz u cetvrtom listu.
Kukuruz evo treca dan jos stoji, sirokolisni klonuli a uski korov stopiran.
Ne stizem od posla i od vremena da prskam pa sam ovako u jednom roku sve pa sta mu Bog da. Ako do sedmog krene uski korov onda rimsulfuron ce da uleti

Ja sam klepio domaćinsku dozu, klonuo korov a i kukuruz se blago nakrivio. :eek: Poponac patosao na nekim parcelama, ono u životu nisam video.Na novim parcelama herbarijumi, kao u rajskoj bašti, sreća nigde nema sirka iz rizoma a semenski bi trebao da potpiše kapitulaciju.Išao sam punu dozu dikambe, mezotriona i rimsulfurona+okvašivač.Sav kukuruz je bio u fazi 4-5 list.

Ja bio sada da vidim moje kukuruze, prekjuče uradio isto to. Zafalilo mi matona, a zeazin zapušavao dizne pa isto roknuo dikambu, mezatrion, niko i rimosulfuron pune doze. Što Matić kaže SVE se iskrivilo uključujući i kukuruz.
Štaviše i jedan deo šećerca sam oprskao sa tom kombinacijom, da vidim šta će da bude...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Morao sam tako, korovi su baš veliki.Nisam stigao ranije da prskam što zbog lošeg vremena, što zbog drugih obaveza.

Kojom dozom si isao monsun, kako resava uskolisnatu?
1,8 l po hektaru ili 1 l po jutru podeljeno u dve doze od 0,9 l po hektaru ili 0,5 l po jutru u razmaku od 10 dana, od korova sirak iz semena, sirak iz rizoma, gorušica, poneka palamida i poponac, divlji Suncukret i i komsijina 2 reda Suncukreta sto je usejao kod mene, stir, tatula,lipica pa i troskovaca na ovratini sve spaljeno od prve polovine doze, naravno prskano dok su korovi bili tek nikli nisu se oteli kontroli.

Nazad
Vrh