Kukuruz 2023

P9911 nicanje katastrofa, nedostaje pola sklopa. 18 dana od setve, do sada je trebalo sve da izađe. Verovatno staro seme, ima na vreći potpis i pečat da je "ispitano" ove godine. Neko zrno je pustilo klicu i tako stoji, poneko trulo, poneko je pred sam izlazak iz zemlje, ali je propao vrh klijanca.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Meni dkc 5031 eksta nikao
997f6dd96864bfbcd35e949e95eb3414.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ima li neko iskustva sa hibridom AS 201 ? Sejao bih ga postrno na tritikale ,nadam se zetvi do 25. juna , i da ga posejem do 1. jula .. Interesuje me moze li stici za berbu u klipu ? Ako nista za silazu da ga roknem ..

P9911 nicanje katastrofa, nedostaje pola sklopa. 18 dana od setve, do sada je trebalo sve da izađe. Verovatno staro seme, ima na vreći potpis i pečat da je "ispitano" ove godine. Neko zrno je pustilo klicu i tako stoji, poneko trulo, poneko je pred sam izlazak iz zemlje, ali je propao vrh klijanca.

Gde si uzeo seme?

Ima li neko iskustva sa hibridom AS 201 ? Sejao bih ga postrno na tritikale ,nadam se zetvi do 25. juna , i da ga posejem do 1. jula .. Interesuje me moze li stici za berbu u klipu ? Ako nista za silazu da ga roknem ..
Moze, odličan hibrid probao sam ga prošle godine, nije krupan klip ali radja dobro i podnosi dobro sušu, ima dobar rani porast, veoma elastično stablo i prilično je visok.

Bio sam danas u obilasku njiva. Na dve njive gde je kopan cevovod, i to na delovima gde je bilo jako ugaženo pa je usled te zbijenosti bila gruba priprema, vrane su povadile baš dosta kukuruza. Na delovima gde nije gaženo i gde je bila normalna obrada nije tolika šteta (rekao bih da je uopšte ni nema). Kukuruz sam tretirao Kruizerom, ali izgleda on ne pomaže kod ptica. Na ostalim njivama štete ima samo na prvim redovima uz žito ili detelinu. Inače, nicanje je bilo bez greške, kukuruz je sad u četvrtom listu. Prskanje sam planirao za prekosutra.

Ako se ne varam tririkale se skida na kraju žetve?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Uklasao pre 15 dana , NS-ova neka sorta , komsija ga prosle godine na parceli pored skidao isti taj 29. juna .. Nekih 7.5t/ha imao , a inace radi se o zemljurini losoj dosta, nekih 20cm zemlja i dole ilovaca ..Mada nzm. koju sortu je on sejao , ali eto .. Isti dan sam sejao i Apac psenicu pola parcele , nije jos uklasala ..

@miksan
Kod Ljubiše u polj. apoteci. I prošle godine sam tamo uzeo, pa nije bilo problema. I P0164 slabije nikao, sklop 80%.
Ispratiću još nekoliko dana da li će nešto nići, ali verovatno ide presevanje.

@miksan
Kod Ljubiše u polj. apoteci. I prošle godine sam tamo uzeo, pa nije bilo problema. I P0164 slabije nikao, sklop 80%.
Ispratiću još nekoliko dana da li će nešto nići, ali verovatno ide presevanje.

Meni je niko oko 80% kada sam izlazio da gledam, nije sav izaso bio sam otisao ranije.
Videcu sutra kakvo je nicanje.

Uklasao pre 15 dana , NS-ova neka sorta , komsija ga prosle godine na parceli pored skidao isti taj 29. juna .. Nekih 7.5t/ha imao , a inace radi se o zemljurini losoj dosta, nekih 20cm zemlja i dole ilovaca ..Mada nzm. koju sortu je on sejao , ali eto .. Isti dan sam sejao i Apac psenicu pola parcele , nije jos uklasala ..
Ma samo sej.Prosle godine sam sejao Fao 960 1. juna i stigao bez problema....Vi često dobijate kisu preko leta, tako da po meni moze.

Jel hirosima unistava samonikli suncokret,ili koja a.m iz hirosime najbolje deluje na njega ?.Ili mozda nesto drugo da uzmem ?.

Nazad
Vrh