Kukuruz 2023

Ih ja sam to odjedno da ne mislim. Corbu zamesao od malo dikambe, malo 2.4d, malo nikosulfurona, malo terbutilazina i malo mezotrionina. Trebao je i rimsulfuron al zaboravih kod kuce pa je pretekao 😂. Prva dva hormonca su male doze, cisto sa zamirise. Tu gde sam to isao je kukuruz u cetvrtom listu.
Kukuruz evo treca dan jos stoji, sirokolisni klonuli a uski korov stopiran.
Ne stizem od posla i od vremena da prskam pa sam ovako u jednom roku sve pa sta mu Bog da. Ako do sedmog krene uski korov onda rimsulfuron ce da uleti

Ja sam klepio domaćinsku dozu, klonuo korov a i kukuruz se blago nakrivio. :eek: Poponac patosao na nekim parcelama, ono u životu nisam video.Na novim parcelama herbarijumi, kao u rajskoj bašti, sreća nigde nema sirka iz rizoma a semenski bi trebao da potpiše kapitulaciju.Išao sam punu dozu dikambe, mezotriona i rimsulfurona+okvašivač.Sav kukuruz je bio u fazi 4-5 list.

Ja bio sada da vidim moje kukuruze, prekjuče uradio isto to. Zafalilo mi matona, a zeazin zapušavao dizne pa isto roknuo dikambu, mezatrion, niko i rimosulfuron pune doze. Što Matić kaže SVE se iskrivilo uključujući i kukuruz.
Štaviše i jedan deo šećerca sam oprskao sa tom kombinacijom, da vidim šta će da bude...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Morao sam tako, korovi su baš veliki.Nisam stigao ranije da prskam što zbog lošeg vremena, što zbog drugih obaveza.

ja isao punu dozu Velox-a a Talisman pola doze 0,7l.. nema puno korova i kasnije idem jos jednu dozu od 0,7 talisman.resio sam u splitu da radim ove godine kukuruz

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Kojom dozom si isao monsun, kako resava uskolisnatu?
1,8 l po hektaru ili 1 l po jutru podeljeno u dve doze od 0,9 l po hektaru ili 0,5 l po jutru u razmaku od 10 dana, od korova sirak iz semena, sirak iz rizoma, gorušica, poneka palamida i poponac, divlji Suncukret i i komsijina 2 reda Suncukreta sto je usejao kod mene, stir, tatula,lipica pa i troskovaca na ovratini sve spaljeno od prve polovine doze, naravno prskano dok su korovi bili tek nikli nisu se oteli kontroli.

Nazad
Vrh