Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U okviru svojih njiva imam sumicu koja pripada lovackom drustvu.U njoj se gnezde vrane, imaih oko 100 kom i bas prave veliku stetu, komsijski kukuruz su urnisale.Gledao sam danas kukuruz na njivi gde je ukopan cevovod. Parcela je 5kj, a na oko 2-2,5 kj gde je bilo ugaženo od radova vrane su masakrirale kukuruz. Na tom ugaženom delu je grublja priprema (tipa šodera) i tu stalno dolaze vrane i kopaju, a na onom neugaženom delu gde je fina sitna zemlja ne diraju kukuruze (odnosno tek malo). Takođe na komšijskoj soji, gde je isto bilo ugaženo od radova (naslonjeno na tu moju njivu) kljuca jedno tridesetak vrana a kako se odaljavate od te grublje zemlje sve je manje vrana i dalje ih i nema iako je soja još nekih 5-6 kj. Pored je voćnjak koji je okružen bagremovima i pretpostavljam da se na njima gnezde. Ranijih godina nikad nisam imao problema sa vranama, a sad sam lepo naj***. Sad šta je tu je, šteta je načinjena, ali pretpostavljam da će zbog tog voćnjaka i narednih godina biti prisutan problem sa vranama. Ima li nekog leka, npr. da se seme tretira nečim (i sad je bilo farbano kruizerom), ili da se preprska površina nečim?
Пушка и окачи је да виси у њиви. Неће више слетети ту ниједна. Ал је проблем осете мирис цеви и барута на километар.Kad smo vec kod vrana sta je efikasno za njihovo suzbijanje a da nije puška?
Kod mene je lezala jedna mrtva, ne znam zbog cega, a ostale su uredno rovarile po suncokretu oko nje.Пушка и окачи је да виси у њиви. Неће више слетети ту ниједна. Ал је проблем осете мирис цеви и барута на километар.
Јеси озбиљан за ово да осете мирис цеви и барута или се зезаш?Пушка и окачи је да виси у њиви. Неће више слетети ту ниједна. Ал је проблем осете мирис цеви и барута на километар.
Ne zezam se, osete itekako.Јеси озбиљан за ово да осете мирис цеви и барута или се зезаш?