CetojevicM
Član
To je glupost teska da kukuruz izgori od djubriva koje ide u red sa sjemenom, ja tako radim godinama u kolicini do 400kg/ha pa nema problema, cak sta vise kukuruz najbolje izgleda sa takvim djubrinjem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas su manje pukotine nego kod tebe a dobili smo u 6.mj 180 lit kise sve skupa....Pa kao i kod nas,ne kisnu svi,i kod njih ima rupe gde zna da promasi 9 od 10 padavina,samo sto je ovo kod njih katastrofa lose ....Ovo sam slikao kod mene posle ovih 20 lit sto je palo,odma dan posle,ali mi nesto nije delovalo da je toliko palo tu u ataru,zemlja moze primiti bez problema 200+ litara,samo pukotine ce progutati preko 100 litara dok se ne zatvore ....Ovako je na losijoj zemlji,ali nije slatina u pitanju,i nije bas svugde ovako.Da treba jos kise,itekako ....ostaje da se nadamo.
Taj je gotov za 10 12 dana ako ovako nastavi prziti, kod nas ima jos i gorih njiva, samo je pitanje dal je vec zrno zuto ili je tek pocelo dobivati konacni oblik zrna bijele boje. Velika je razlika kome kukuruz ove godine ima 9 10 dana vegetacijskog razmaka naspram kasnije sjetve....Tweetor za sada odoleva nekako, a dokle će videćemo. Malo dobio gaće.
Slikano upravo, na 33°
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Mi smo nabrojali 2013te,usevi nisu puno stradali,možda pšenica malo, jer je led bio izuzetno krupan ali redak,al zato kola i krovovi stras božja...Kod nas u selu bas veliki padao led,ima sigurno preko 100 soferki sto je otislo,pa sad akcija menjanja soferki kod nas,ako neko zeli da se prikljuci malo je jeftinije nego inace
Sent from my 2107113SG using Tapatalk