Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hoces reci da ako ga i bog zalije na ovakvim temperaturama nece valjati?! Pojasni mi razliku izmedju ova dva zalivanja da razumem?po meni ti topovi, rolomati, tifoni i ostalo mogu napravit više štete nego koristi u soji/kukuruzu (na ove temperature) nego ova suša....
jedino navodnjavanje isplativo/korisno po meni je kap na kap, ovo sve ostalo žali bože vremena/novca uloženog
evo kolega je preduhitrio mene....Hoces reci da ako ga i bog zalije na ovakvim temperaturama nece valjati?! Pojasni mi razliku izmedju ova dva zalivanja da razumem?
Ovo važi za one koji zalivaju vodom iz bunara, kod nas to niko ne radi. Svi zalivaju vodom iz kanalske mreže koja je trenutno kao čaj tako da taj efekat temperaturnog šoka za biljke otpada...da bi pala kisa temperatura mora da se spusti a samim tim i temperatura biljaka
zalivanje preko topa znaci zalivanje hladnom vodom preko tople biljke
Slazem seOvo važi za one koji zalivaju vodom iz bunara, kod nas to niko ne radi. Svi zalivaju vodom iz kanalske mreže koja je trenutno kao čaj tako da taj efekat temperaturnog šoka za biljke otpada...
E to je vec prava stvar, najmanji gubici vode i biljka dobija vodu gdje najvise treba!Kap po kap je dobra stvar za neke kulture ko što ja koristim u duhanu, ali dugoročno za ratarstvo i za neke površine veće teško isplativo, ove jednogodišnje kako bi rekao najlakše. Dobra je stvar kap po kap ona ispod zemlje, mislim da je rok trajanja cca 20 godina, ide valjda 40-50 cm u zemlju, ali i košta... Planiram nabavku nekog rolomata, pa ćemo vidjet kak će to funkcionirat, a da je problem hladna voda na vruću biljku, svakako je...
Ovo je proverena informacija ili nagađanje? Šta ti smatraš ozbiljnijim tifonom, koji prečnik creva? Jel to zajedno sa agregatom ili samo tifon? Kišno krilo ili top? Sa cevima ili bez?8-11 hiljada eura po hektaru,zavisi cije komponente koristis.Netafim,Rivulis ...mada ja dalje od njih ne bih ni gledao.To su cene bez bunara,bez struje.
A sad sa druge strane tifon neki ozbiljniji kosta nov 60-80+ hiljada eura ....
Дај ми линк од тифона од 60к еура,не мораш од 80. Да видим и то чудо?8-11 hiljada eura po hektaru,zavisi cije komponente koristis.Netafim,Rivulis ...mada ja dalje od njih ne bih ni gledao.To su cene bez bunara,bez struje.
A sad sa druge strane tifon neki ozbiljniji kosta nov 60-80+ hiljada eura ....