Kukuruz 2023

П 0217 а ја сам висок 185+
b30532ada235d1bc01a0ddc0933ae986.jpg
bdeeabe2d9ff1bbf64f5bee7f3054332.jpg

Kod mene od obilnih padavina sporo napreduje i ima gde je bila voda se predvojio videcemo kada ce da metlici treba mu sunce i toplota

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Samo umerenih ako pretera kod mene u kraju mocice samo pirinač da bude vlage ima dosta u zemljistu

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Kod mene gde sam presevao suncokret a posejao kukuruz, te njive pod kukuruzom trenutno izgledaju najlepše. Redovna setva kukuruza je počela oko 22 aprila, a presevanje je bilo 2 dana pre prvog maja. Samo nedelju dana kasnije posejan a razlika je baš dobra. Biljke su robusnije i modro zelene. Kao kod Jove.... i da napomenem tu je manje đubriva zaorano i uree bačeno pošto je spremano za suncokret...
Videćemo šta će biti do kraja....?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Najavljuju neke ekstremne temperature krajem sledece nedelje.. Ima dosta vlage nece mu skoditi ako ne potraje dugo a cini mi se ima najvljenih kisa za drugi deo meseca s tim sto su to dugorocne prognoze.

Hvala svim, kolegama koji su mi rekli kako da sirak u visokom porastu kukuruza resim na ovaj način kao na slici!! Hvala puno... Od njega ce ostati samo sećanja..
194ea2b410d8864c9c6ec2fdcdf27884.jpg

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока
EEE moj brajkoo,dzabe se radujes,prvo sirak je prerastao mnogoo si cekao...
za 10 Dana Taj divlji sirak ima da se zeleni samo takoo...
Bolje da si isao sa Moonsunom 2 litra po hektaru plus lepak,pa sta pretekne ...
Laudis ga samo stopira...

Šta znači kada je kukuruz visok 2,5 metra? Hoće li kip biti od pola metra? Ja lično nevidim nikakvu prednost velikih habitusa ili negledam dobrim naočarima.

Па очигледно је да неко мисли да је то повезано ,што већа и робуснија биљка већи и клип.Само ти робусни поштено најебаше на зглавку пукли и попадоше , Ништа ту нема везе за везом некад треба рђаве кукурузе имати боље пролазиш

Poslednja izmena:
Слике нисам ставио да бих рекао колики ће клип да буде већ колико је израсло стабло тј колика ће бити мука скинути га. Било је овако великог стабла раније али касније групе зрења.

Nazad
Vrh