Kukuruz 2023

Од 4 сетвена рока бар ће неки успети (надам се сва 4). Ја имам кукуруз у 2 рока сетве, за сад је одличан.

@Dobrinčan KOja kisa ?,3 litre ?.Za 20 godina kako se bavis ovim poslom sigurno nisi imao vise od 4-5 godina tih 500-1000kg inace bi itekako drugacije razmisljao,mani me tih gluposti oko pozitivnog razmisljanja.
Izvini Arkadije ako sam te uvredio. Izneo sam samo licno zapazanje.
Ima nas nesretnika sa četiri setvena roka,od kraja aprila do početka juna,jedni se oprašuju a neki mogu još da se špartaju,pa koliko bi trebala žetva pšenice da traje i da ih kiša prekida da bi svima bilo potaman...😀😀
Znao sam da si takticar ali bas ovoliki nisam ocekivao. I posle ti ljudi ne veruju kada kazes prinos. :D

@Mustang80 Па рекао је човек да је два пута ишао са Монсуном и да то није успело. То је било пре него што му је препоручен Лаудис.
Nisam se vracao u nazad da citam ,sada tek vidim da vec prskao 2 puta sa moonsunom I NE mogu da verujem da je ovakvo stanje u njivi posle moonsuna ,monsun je toliko agresivan otrov da ako malo preteras ili uduplas redove tuu I divlji sirak I kukuruz na.ebe...
Ovo do sada nisam video...

Narednih 20 dana je prelomni period za kukuruz, ako bude padavina bice top
Kakvee crne padavine brajkoo,ima on dole vlage da mu ne pada ni kap narednih mesec dana...
Samo da ne budu velike temperature zbog onih koji su ranije sejani pa im stize sada metlicenje I oplodnja...
Meni nekoliko njive bile pod vodom ,kukavac jedva preziveo ,eno ga zuttt crvenn,borii se da prezivii, do kolena mu je visina ,udavi ga voda nedaa mu da raste ...
Ja se molim da ne pada nista bar narednih 15 dana ...

Kod nas, zapad Subotice uz Madjarsku granicu za mesec dana palo 2 litre, cemu se tu nadati?

Ovde je već kritično. Neki kukuruzi već dobili gaće, a pukotine ladno progutaju dečiju patiku. Više od mesec dana nije pala ozbiljnija kiša.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kod nas na treci dan kisa i to ogromne padavine jos uvek u delovima vodolezine zetva psenice ne moze ni da pocne kukuruzi jedva da rastu na teskim zemljistima u delovima gde je redja i laksa zemlja su veliki ali ako zasusi bice prvi na udaru kisa je ovde preterala

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh