Kukuruz 2023

Prva slika P0217 setva 21.4
Druga ogled Pionira setva 27.4
Bez neke vece stete voda, ima par mesta gde je lezala voda ali izgleda nije dugo.
Jedino sto imam 50a u ne branjenom delu do Morave, izlila se malo i 1/3 njive bio kukuruz pod vodom bar 24h videcemo sta ce tu da bude kad se prosusi da mogu da pridjem
4253731f3fbef817689d216b2b566ea1.jpg
c9ba90c7a95826f26f31d788d615ad52.jpg

Послато са Mi 11T помоћу Тапатока

Pozdrav svima. Ova kiša mi je napravila katastrofu. Pola njive nemam. Da li se isplati da posejem neku ultra ranu sortu kukuruza?

Imate li neku preporuku ako je moguće da izgura do berbe?

Имаш фао 200 па сеј а можеш и фао 300 није још касно шта нађеш

Koliko moze dana kukuruz da izdrzi ako je 10--20 cm vode u njivi??,znaci viri on iz vode nekih 20 cm...
U smislu da se NE osusi,udavi,uvene...??

Na P 1096 pored glavnog korena tera jos po 2 mala ( kod mene se zovu kopiljci) sigurno mu je to odlika hibrida. Da li ce mu to kasnije praviti problem ako zasusi?

Al sta sve ide na seljaka to je cudo .Sto postoji stetocina ,i nepogoda , i svega. Nekome ce biti smijesno , imam neke njive blizu kuca , kukuruz do koljena i manji , vidim ima polomljenog dosta . Sta je ,kad ono psi lutalice , a ima ih fala bogu ,vijaju se , a on poslije kise ko staklo , to samo puca . Sta li ce jos?

Danas prošao pored dve manje parcele (1,5 i 1,4kj pionir 0725 i gloriet) i sve lepo, 50% sigurno izlomljenih stabala od one oluje, okolo svi stoje samo ja najebo, stvarno nekad treba biti boklukara i raditi preko kurca.

Nazad
Vrh