Kukuruz 2023

Ovako izgleda dio njive koji sam presijao kad je Vrbas bio izlio iz korita . I onaj veci koji je prezivio bio je 5 do 7 dana totalno pod vodom . Ovaj sto je crko je bio 7 do 12 dana pod vodom

oCSF7xY.jpg

Da, tako je delovalo i 2012te. Pa kad je zvezda zapržila u oplodnji, sav kukuruz ostao jalov. A bio zelen i visok 3 metra do oktobra....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Prvi kukuruz koji sam posejao ove godine 23.4, izmesana semena od prosle godine ostala od ogleda ako se dobro secam 9300, 0164, 0074 i 0217. I ostale njive sejane tog dana i sutradan se spremaju ili su izbacile buduce klipove. Sta je sejano posle kise 6-7 dana kasnije nece jos.
1823afa4d8229f0b046cd9aeabeb1cc5.jpg

Послато са Mi 11T помоћу Тапатока

Jesam. Bavim se ovim poslom blizu 20 godina.

Hvala ti puno. :)
Onda ne znam zasto ocekujes sigurnih 5t....
Znaci kod nas je palo 150 lit od 1.6. Do 15.6
Od 15. 6. Do25.6. Je palo 12 lit
Ako sad ne padne nekih 20 lit a obistini se ovih 36do 39 stuonjeva u kontinuitetu od blizu 10 dana, ja mislim da je to adio za neke bolje prinose kukuruza kod nas.

Onda ne znam zasto ocekujes sigurnih 5t....
Znaci kod nas je palo 150 lit od 1.6. Do 15.6
Od 15. 6. Do25.6. Je palo 12 lit
Ako sad ne padne nekih 20 lit a obistini se ovih 36do 39 stuonjeva u kontinuitetu od blizu 10 dana, ja mislim da je to adio za neke bolje prinose kukuruza kod nas.
Misli dobro pa ce dobro i biti,vodim se tom logikom.
Uglavnom stari ljudi kod nas kazu: Kada zetvu prekine kise bice na jesen kuruza.

@Dobrinčan KOja kisa ?,3 litre ?.Za 20 godina kako se bavis ovim poslom sigurno nisi imao vise od 4-5 godina tih 500-1000kg inace bi itekako drugacije razmisljao,mani me tih gluposti oko pozitivnog razmisljanja.

Uglavnom stari ljudi kod nas kazu: Kada zetvu prekine kise bice na jesen kuruza.
Potpisujem, žetvenska kiša ne osiromaši narod kažu stari. Uglavnom kod nas više nema bojazni za prinos, pitanje još jedne kiše što se tiče boljih zemlji jel će bit odlično ili top top baš. Ako su problem male kiše, razmišljati u nekom drugom smjeru, navodnjavanje ili nešto drugo u tom smislu...

Ima nas nesretnika sa četiri setvena roka,od kraja aprila do početka juna,jedni se oprašuju a neki mogu još da se špartaju,pa koliko bi trebala žetva pšenice da traje i da ih kiša prekida da bi svima bilo potaman...😀😀

Nazad
Vrh