Ako mu nepadne ni jedna moze biti kao 2012 , 200 do 500kg prosjek.Isao da se prvozam malo i obidjem kukuruz. Ekstra izgleda tera po 2 klipa,ako mu padne jos jedna kisa ove nedelje bice lepog prinosa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako mu nepadne ni jedna moze biti kao 2012 , 200 do 500kg prosjek.Isao da se prvozam malo i obidjem kukuruz. Ekstra izgleda tera po 2 klipa,ako mu padne jos jedna kisa ove nedelje bice lepog prinosa.
Pa ne znam sta da ti kazem... meni sada u ovom trenutku deluje da ce biti 5t po kj minimum.Previse kise, plitak korijen , ogromna biljna masa iznad zemlje, i bez kise do kraja augusta , to je bio isto recept 2012 godine kod nas za katastrofalno mali prinos kukuruza.
Ocito nisi dozivio prinos od 500 kila unatoc tome sto je kukuruz obecavao 8000 kg po jutru do sredine 7. MjPa ne znam sta da ti kazem... meni sada u ovom trenutku deluje da ce biti 5t po kj minimum.
posto si napisao u drugoj temi da imas prosek gotovo 5t psenicePa ne znam sta da ti kazem... meni sada u ovom trenutku deluje da ce biti 5t po kj minimum.
Jesam. Bavim se ovim poslom blizu 20 godina.Ocito nisi dozivio prinos od 500 kila unatoc tome sto je kukuruz obecavao 8000 kg po jutru do sredine 7. Mj
posto si napisao u drugoj temi da imas prosek gotovo 5t psenice
naopako da kukuruzi ne obecavaju bar 5 t
al mladi ste pa se pisu gluposti
Onda ne znam zasto ocekujes sigurnih 5t....Jesam. Bavim se ovim poslom blizu 20 godina.
Hvala ti puno.
Ma sve ok kolegaJesam. Bavim se ovim poslom blizu 20 godina.
Hvala ti puno.
Misli dobro pa ce dobro i biti,vodim se tom logikom.Onda ne znam zasto ocekujes sigurnih 5t....
Znaci kod nas je palo 150 lit od 1.6. Do 15.6
Od 15. 6. Do25.6. Je palo 12 lit
Ako sad ne padne nekih 20 lit a obistini se ovih 36do 39 stuonjeva u kontinuitetu od blizu 10 dana, ja mislim da je to adio za neke bolje prinose kukuruza kod nas.
Pozitivno svakako treba razmisljati, inace cemo se razboliti psihicki u ovome posluMisli dobro pa ce dobro i biti,vodim se tom logikom.
Uglavnom stari ljudi kod nas kazu: Kada zetvu prekine kise bice na jesen kuruza.
Potpisujem, žetvenska kiša ne osiromaši narod kažu stari. Uglavnom kod nas više nema bojazni za prinos, pitanje još jedne kiše što se tiče boljih zemlji jel će bit odlično ili top top baš. Ako su problem male kiše, razmišljati u nekom drugom smjeru, navodnjavanje ili nešto drugo u tom smislu...Misli dobro pa ce dobro i biti,vodim se tom logikom.
Uglavnom stari ljudi kod nas kazu: Kada zetvu prekine kise bice na jesen kuruza.
Ima nas nesretnika sa četiri setvena roka,od kraja aprila do početka juna,jedni se oprašuju a neki mogu još da se špartaju,pa koliko bi trebala žetva pšenice da traje i da ih kiša prekida da bi svima bilo potaman...Misli dobro pa ce dobro i biti,vodim se tom logikom.