Kukuruz 2023

Ovde isto koliko vidim ardalama ništa ne fali al na takve se nisam.nikad ugledao..Kod mene je kws advisio polomljen, po meni oko 15-20%, ima tri doline pa je tu bolje prošao. Pionir 9911, Masador 714 i Zp 666 su dobili "šiju" dole izgledaju kao polumesec svako stablo ali stoji nekako sad kakve će posledice biti..
Obilazim pa vidim njive maka preko kog kao da je valjak prešao.
Ne znam koliko je skuplje osiguranje sa dopunskim rizikom od oluje, i da li bi ovo smatrali olujom.

Poslednja izmena:
Malo to, malo hibrid, sad u intezivnom je porastu a pun vode.. . Jos ako je bilo dikambe u zastiti eto belaja..

Da bi se nazvala oluja moraš imati potvrdu od najbliže meteo stanice da je vetar duvao brzinom 17,2 m/s. Imao sam taj slučaj iako je bio osiguran i od oluje ali nisam mogao dobiti potvrdu jer je najbliža stanica 30km od mene, a tamo nije duvao vetar. Pojeo vuk magarca.

Isao da se prvozam malo i obidjem kukuruz. Ekstra izgleda tera po 2 klipa,ako mu padne jos jedna kisa ove nedelje bice lepog prinosa.

Za 2 nedelje su neverovatno porasli.Za par dana izbacuje metlicu.Crnee se k'o kalafonci.

Jebo prinos kad ce nam cena biti 10din,isti fazon kao i sa jecmom,psenicom i repicom

Nikakav prinos nemoze da pokrije ove cene

Ponavljam prinosi nisu ocajni

Hvala svim, kolegama koji su mi rekli kako da sirak u visokom porastu kukuruza resim na ovaj način kao na slici!! Hvala puno... Od njega ce ostati samo sećanja..
194ea2b410d8864c9c6ec2fdcdf27884.jpg

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Rekli smo da je to jedino rjesenje , nismo znali da je tako lose , mozda se nesto tu izvuce . Dobro bi bilo prihraniti malo azotom npr ciklonom pred kisu . A da ce od sijerka ostati samo sjecanje , nazalost nece.

Prihranjen kan,rucno. Kukuruz se zeleni ziv je,nije osetio nista.

Ma ja sam išao na sve ili nista. Tako da ćemo videti. Kukuruz za sada je zelen i Nije osetio. Videcemo dalje.

Nazad
Vrh