Kako bi to išlo sa žitnim hederom,jel izvodljivo?
Ne mislim da stanem nekom na žulj,samo na glas razmišljam...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako bi to išlo sa žitnim hederom,jel izvodljivo?
Ne mislim da stanem nekom na žulj,samo na glas razmišljam...
Nema od toga nista, tako i kod nas jedne godine kao hteli nesot da nadoknade stetu.Odneo papire nikada nisu ni zvali ni dolazili ni odgovora nista.Jesu li kod vas u Vrbasu uradili nešto iz Opštine po pitanju te štete od leda? Kod nas su nakon leda lepo pozvali poljoprivrednike da prijave parcele sa štetom, i to ponavljali poziv po srbobranskim medijima, mi ko šarani lepo sve odneli gde je rečeno, i posle toga tišina, pojeo vuk magarca, džabe ste krečili itd... Niko ništa, sad su njive pokošene i sad sve i da hoće nemaju videti ništa, gde je i kolika šteta bila... Mada, sve nešto kontam da je to do opština možda bi nešto i bilo urađeno, ali verovatno je stigla direktiva sa vrha da nema novca za poljoprivrednike, oni su najniža kasta koju treba *****...
Steta sto nije snimio cin kipovanja zrna. Mislim da je kipovo budzu marjanovu.
kod nas zbog oluje neki vrše i 25 meteri po jutru tako da ovo je dobar prinos ali naravno para nema ni na takvom prinosu od 6 tona po jutru na arendi.Kod nas od sjaja do očaja,zavisi kako je gde dunulo u julu...na nekim parcelama nismo ni bili svesni kakav je haos dok nismo zakosili.. guši na adapteru, nekad kosim i na jednu stranu...
Onaj što je dobar je dobar,preko 6 tona,čak na jednoj njivi 7.5,gde je popadao teško preko 5t po kj...
Pa da, nakon što sam napisao taj post naišli smo i na te njive sa 25 meteri,doduše presevan 4 puta...tek tu koja je računica....kod nas zbog oluje neki vrše i 25 meteri po jutru tako da ovo je dobar prinos ali naravno para nema ni na takvom prinosu od 6 tona po jutru na arendi.
SNgentini hibridixsu kod nas takodjer popadali. Ja bi sve vise isao na kws mozda kaska 7 8 % za prinosom naspram pioneera ali imas na jednom dijelu njiva sigurnost od oluje ako se opet dogodi. Pioneer i kws mislim da niie neka razlika u prinosu kada su prosjecni uvjeti ajmo ih tako nazvati. Jedino u idealnim ivjetima onda pioneer sije kws. A kad je bio zadnji putabidealan uvjet? Kod nas 3 godine vec ne ostvarujem potencijal prinosa za nas teren.nesto rade sa pionirima sto se tice stabljika....polezu u pm
posebno taj 9889,imao sam ga evo 2 godine...nije los prinos(sobzirom na godine kod nas tj vrm prilike)ali da lezi po njivi to je haos
pisao sam vec da ga izbacujem sigurno za sledecu,verovatno ide andromeda SY ili P 0164 uz ostale koje sejem pionire
vidi slazem seSNgentini hibridixsu kod nas takodjer popadali. Ja bi sve vise isao na kws mozda kaska 7 8 % za prinosom naspram pioneera ali imas na jednom dijelu njiva sigurnost od oluje ako se opet dogodi. Pioneer i kws mislim da niie neka razlika u prinosu kada su prosjecni uvjeti ajmo ih tako nazvati. Jedino u idealnim ivjetima onda pioneer sije kws. A kad je bio zadnji putabidealan uvjet? Kod nas 3 godine vec ne ostvarujem potencijal prinosa za nas teren.