Kukuruz 2023

Ja danas skinuo 1,33 kj dkc 5075, bilo oko 9 tona. Ostavljen kuci pa ne znam tacnu kilazu. Ako bude i ostalo tako ja prezadovoljan, samo cena bunar....

takvi kod nas su prvi potanjurani/izmalčirani...ovdje ima još i klipa, kod nas koji su ih malčirali nije bilo ni klipa al to većinom kod ovih kasnijih fao grupa i kasnija sjetva...
nedavno mladić 27g u blizini mene preminuo nakon par dana u bolnici, upao u heder jer je dizao taj polegnut kukuruz

zadnjih dana prinosi u selu od 3-7 t/ha, većinom oko 5 t/ha se vrti, a vlaga 17-19%
kažu sad većina kod nas 'blažena suša'.....
Strasno , sta reci . Tragedija . Jel kombajn bez kabine ?

Nije bez kabine. Popeo se na adapter dok je radio, okliznio se i upao. Dok je kombajner ugasio već ga je puž podvuko. Tragedija ne opisiva.

Jeste podgoreo ali mi se čini da mu je to odlika pošto ostali kukuruzi u tom delu atara nisu podgoreli već bili baš, baš zeleni u odnosu na njega.

Matiću svaka čast za prinos od 8t/kj. Ja o tome mogu samo da sanjam i razmišljam "uhhh kako bi bilo dobor da tako rodi".

Јуче наставио моје да косим П0725 подбацио катастрофа, Дебуси ту и тамо просек 3500кг/кј. Сада би волео да видим оне стручњаке што су говорили да лед није причинио велику штету усевима и како ће се регенерисати и како једна метлица може да опраши 10-15м2. 15кј кукуруза ми је захватио лед, односно закачио туга јад и чемер скупљам јалове пабирке по њиви као прошле године када је била суша. Стиме што смо прошле године бар имали цену какву такву.
Jesu li kod vas u Vrbasu uradili nešto iz Opštine po pitanju te štete od leda? Kod nas su nakon leda lepo pozvali poljoprivrednike da prijave parcele sa štetom, i to ponavljali poziv po srbobranskim medijima, mi ko šarani lepo sve odneli gde je rečeno, i posle toga tišina, pojeo vuk magarca, džabe ste krečili itd... Niko ništa, sad su njive pokošene i sad sve i da hoće nemaju videti ništa, gde je i kolika šteta bila... Mada, sve nešto kontam da je to do opština možda bi nešto i bilo urađeno, ali verovatno je stigla direktiva sa vrha da nema novca za poljoprivrednike, oni su najniža kasta koju treba *****...:mad:

Kod nas od sjaja do očaja,zavisi kako je gde dunulo u julu...na nekim parcelama nismo ni bili svesni kakav je haos dok nismo zakosili.. guši na adapteru, nekad kosim i na jednu stranu...
Onaj što je dobar je dobar,preko 6 tona,čak na jednoj njivi 7.5,gde je popadao teško preko 5t po kj...

Znas mozda koja vlaga za koji hibrid?
Нисам мерио влагу, лагеровано је код куће. А и све је ишло у исти кош. Ако могу да поредим визуелно, приметио сам да је 9911 увек боље изгледао, у једној фази био је најмање пола метра виши, али да је 9889 имао мало већи клипове. 9889 је био више поваљан од ветра.

Нисам мерио влагу, лагеровано је код куће. А и све је ишло у исти кош. Ако могу да поредим визуелно, приметио сам да је 9911 увек боље изгледао, у једној фази био је најмање пола метра виши, али да је 9889 имао мало већи клипове. 9889 је био више поваљан од ветра.
Hteo sam da vidim poredjenje posto imas oba, 9911 teze otpusta vlagu pa zato.. Ja imam 9889 za skidanje i kucni vlagomer mi je danas oko 13h pokaza 13.9. Nosicu sutra verovatno i do otkupnog mesta da proverim pa ako je stvarno tako napascemo ga ovih dana :D

Одустао од посла, једноставно ми се не исплати мучење, крени стани, напред назад...5кј је њива, још таквих 14кј имам...платићу да ми други ради...

IMG-20231003-132043.jpg

Kako bi to išlo sa žitnim hederom,jel izvodljivo?
Ne mislim da stanem nekom na žulj,samo na glas razmišljam...

Jesu li kod vas u Vrbasu uradili nešto iz Opštine po pitanju te štete od leda? Kod nas su nakon leda lepo pozvali poljoprivrednike da prijave parcele sa štetom, i to ponavljali poziv po srbobranskim medijima, mi ko šarani lepo sve odneli gde je rečeno, i posle toga tišina, pojeo vuk magarca, džabe ste krečili itd... Niko ništa, sad su njive pokošene i sad sve i da hoće nemaju videti ništa, gde je i kolika šteta bila... Mada, sve nešto kontam da je to do opština možda bi nešto i bilo urađeno, ali verovatno je stigla direktiva sa vrha da nema novca za poljoprivrednike, oni su najniža kasta koju treba *****...:mad:
Код нас навукли људе да сликају са сваке табле и куће или објекта по 15 слика из више углова. Код фотографа се заказивало по недељу дана у напред израда слика. И сада пушиона до 50000дин само за објекте у власништву, а за њиве Себастијан-а или ти буџу.

Nazad
Vrh