Kukuruz 2023

Dobacili smo do 8t/k.j sa P0164.Za mog poljoprivrednog mandata nikad do sada.Kukuruz deluje loš i jalov ali curi fantazija, hl 74, zrno lepo i krupno.Idemo dalje.
Da li si imao poleglog? Kod mene DKC pola-pola a Pionir poljubio zemlju sav, sreća pa mi zafalilo samo jutro i nešto jače semena.
Inače tamo gde nije bilo viška vlage u junu i pologa u julu, godina za kukuruz perfektna. Naravno o ceni se može diskutovati u drugoj grupi...

Јуче наставио моје да косим П0725 подбацио катастрофа, Дебуси ту и тамо просек 3500кг/кј. Сада би волео да видим оне стручњаке што су говорили да лед није причинио велику штету усевима и како ће се регенерисати и како једна метлица може да опраши 10-15м2. 15кј кукуруза ми је захватио лед, односно закачио туга јад и чемер скупљам јалове пабирке по њиви као прошле године када је била суша. Стиме што смо прошле године бар имали цену какву такву.

E kod nas ko je predao kukuruz, predao je.... od sutra niko više ne prima kukuruz, ni lager ni za keš......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Upravo sam odustao, ne mogu mu ništa.

takvi kod nas su prvi potanjurani/izmalčirani...ovdje ima još i klipa, kod nas koji su ih malčirali nije bilo ni klipa al to većinom kod ovih kasnijih fao grupa i kasnija sjetva...
nedavno mladić 27g u blizini mene preminuo nakon par dana u bolnici, upao u heder jer je dizao taj polegnut kukuruz

zadnjih dana prinosi u selu od 3-7 t/ha, većinom oko 5 t/ha se vrti, a vlaga 17-19%
kažu sad većina kod nas 'blažena suša'.....

Kashmir je na 17% vlage. Do nedelje se skida, pa sta Bog da. Kukuruz se više ne može kupovati.

Nazad
Vrh