Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pionir 1096Људови, можда чудно питање: има ли за препоруку неки неки хибрид за бербу у клипу, да није неки екстрем што се тиче необјашњивих варирања у приносу, влаге, круњења и слично, али да има... пази сад... фину масу шапурине? Изгледа ми да ћу морати да ставим на једну башту од три фртаља ланца нешто да би оставио кући да имам шапурина за потпалу, јер сваке године све више имам проблема да нађем да купим "змајевку" или две. А шапурина баш треба...
Sejem godinama zp 606, zadovoljan sam. Probacu i taj zp 677 ove godineProbaj zp 677
Kod njega je veći čokov od klipa.
I kod nas seju za licnu upotrebu pajdas po par kj…Već godinama sijem BC pajdaš. Sigurno postoje prinosnije sorte od pajdaša (kod mene 9-13 t/ha), ali s obzirom na to da sijem samo za svoje potrebe, dosta mi je važna kvaliteta zrna za ishranu svinja i peradi. Uglavnom sam zadovoljan i godinama ga nisam mijenjao. Kod mene nema ekstremnih suša i po tom pitanju ne znam kakav bi bio prinos u sušoj godini. Pokušao sam i druge BC sorte, ali pajdaš mi, ukupno gledajući najviše odgovara.
Ко бре кога овде зеза!?Pionir 0725 kad rodi klipovi ko prasici
Dok sam brao u klipu isao sam na 21. I kad je kisna god naberem se u klipu bas dosta, krupni klipovi budu....Ко бре кога овде зеза!?
Погледам на њиховом сајту шта је у питању, а тамо пише да је ФАО 600, а онда густина сетве каже да иде на 20-21 сантим размака (???). Па како бре!?
Sejali ga krajem 80-ih godina,na 27 cm.Klipovi krupni i dobar radman zrna.Ko nije probao treba da proba ZP704.