Kukuruz 2023

Neznam zašto ljudi misle da bez đubriva sledi smak sveta?
Naravno neide stalno bez veštaka, ali ako preskočiš jednu godinu ništa bitno.
Prošle godine bez đubriva kukuruz je rodio i do 5t/kj.
Pšenica 2,3t/kj bez trunke veštaka i kapi fungicida. Prodata po 40 din pa ti vidi računicu. A daj mi računicu 4t/kj sa ful ulaganjima....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
U redu da preskočiš osnovno, ako je ranijih godina djubreno. Ali bez azota raditi kukuruz... Ne mora u full-u, ali bar nešto.

И без основног и без прихране азотом 2022 неки боље прошли него ову што су све солили

Poslednja izmena:
Kad nešto baciš nečemu se možeš i nadati.
Kad Bog baci nadaj se i više.
Problem je ako ni jedan ne baci ništa.

svale godine ide u pripremi djubrivo i naravno kad se sparta jos jedna tura i vise nema

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Razlicito se kaze u razlicitim delovima drzave, dovoljno sto je rekao "berba u zrnu" da ga razumemo.. Na zalost nisam do sad imao syngenta hibride kukuruza, necu ih imati ni ove godine jer nema sa cime da uporedim, niko ih ne seje u okolini jedino da uzmem da uradim ogled za sebe pa da vidim..
Mi godina radimo bez djubriva bilo kakvog setva bas retka zvuča će smesno 40cm i 70 cm red od red syngentu sejem 5 godina andromedu pneumatskom sejem super sve jedino radim prihranu preko list dva puta na bure od 450 litara 30kg ureje u noć kada je kukuruz deseti list ove godine sam od 1h imao 4930 kg mozda nekom zvuci smesno ili kao laz ali je tako ulaganje je minimalno ali prinos nikad ne izostane e sad bih uvrstio Minervu i Cariocu posto berba u klipu se vise ne radi a Andromeda ima jacu vlagu pa odbijaju

Šta seješ nakon kukuruza?

Koliko su imali ljudi pored tvojih parcela uz adekvatnu agrotehniku?

Postavi neke slike kukuruza u tom sklopu i bez ikakvog djubriva.

Smeju li svetla na traktoru da budu upaljena? 😀

Druže Pavle, nov si a izneo si način proizvodnje totalno drugačiji od drugih, pa budi spreman na sve i svašta.

Tacno bi trebao probati jednu njivu, pa da uporedim sa drugim. Ja zemlju ne placam nista…

On kad bi uradio nesto od agrotehnike imao bi drastican skok prinosa… meni su najbolje uvek zapustene njive kd ih prvi put uvedem u red, posle samo losije bude :)

@Ni ko la znam sve nista ne brini,godinama radim sa 9911 a prosle god sam prvi put uzeo 0164 i bas je bio dobar

ja sam na 21,5 i prosle godine je bio odlican,prvi put sam ga sejao..

Nazad
Vrh