Kukuruz 2022

Kod nas ce od kukuruza biti nesto, ali kad se podestim kolika su ulaganja po jedinici povrsine jasno mi je da je to u najboljem slucaju pozitivna nula.
 
Na parcelama sa blagim bregovima nije ni oplodnje nikakve bilo!
Stanje je katastrofalno!
Na nekim drugim parcelama bice nesto kukuruza pa makar da ne bude gubitka!
7f7ce8cf2c56046fdcead26f144fe76b.jpg


738227ffff09bb665f9588b00c7133f4.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
A kod mene kontra, na bregovima ima nesto a u doljama nista

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
 
Isti je i kod mene 9911, 9300 mi bolje izgleda od njega ... javiću baš na kraju


Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
 
Onda ne možemo uzeti u obzir samo datum setve, na koji ti stavljaš akcenat. Ne znamo ni agrotehniku, ni hibrid, ni datum setve, ni komšiju, niti išta...
 
Mozda zna komsinicu,Ovi dana sam gledao 3 ogledna polja pionira I na sva 3 najbolje izgleda P200 hibrid,najbolji klip,nema jalovih I najzeleniji je od svih

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
 
Veceras sam posle dužeg vremena izašao da obiđem njive, ali pošto sam imao gumi defekt na bajsu stigao sam samo do kukuruza. Kukuruzi su odsvirali svoje za ovu godinu, više im ništa ne može pomoći. Kad se gledaju samo redovi vidiš lepe klipove, ali kada ih stisneš ili oljuštiš vidiš da si bio u debeloj zabludi da će od kukuruza ipak biti nešto. Kukuruz se za razliku od prošle godine zametnuo dobro, jalovih biljaka malo (prošle godine puno), ali nije imao snage da napuni zrna. Na slikama je Urbanix:
Guma na bajsu je rešena i večeras sam konačno obišao sve njive. DKC5031 i Pionir 9911 su mi bolji od Urbanixa, ima i kod njih polovično popunjenih klipova, ali manje nego kod Urbanixa. Istina, klipovi su mali i zrna su sitna i skuvana, daleko je od nekog normalnog prinosa, ali nije potpuna katastrofa kao kod soje. E sad tačno koliko će biti, to će se videti, teško je predvideti koliko lako će biti to sparušeno zrno, al' ajd' da probam - ovako na prvo šacovanje oko 2-2,5 t/kj.
 
Nazad
Vrh