Mušovac
Član
Silazni se jos solidno drzi,tek sad poceo po negde da izbacuje metlicu. Sto je dobro,pregurao ove visoke temperature. Ako mu sad u petak-subotu padne najavljena kisa zavrsio je.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Desiće se da kukuruz rodi 2 godine za redom pa ćeš ga opet sejati.Treba poštovati plodored pa kako ispadne .Sto da se isključujem, nisu nam drugi krivi sto kod nas nema kise, moramo prihvatiti realnost. Ovo je fabrika pod vedrim nebom, i ma koliko se trudili da ostvarimo max prinose, najvise zavisimo od padavina a mi nemamo slavinu u svojim rukama, a i ne treba da je imamo jer bi se brzo posvađali. Iz ovog treba izvuci neke zaključake, i proizvodnju usmeriti na kulture koje mogu da izdrze do ovih toplota, kao sto su psenica, suncokret, uljana repica. Kukuruza u poslednjih 5 g je rodilo 2 godine a kod nekih i manje,ali sta je tu je
I ja planiram da uvedem uljanu repicu.Misllim da ce kod nas imati prodju sigurno par godina bez problema sa bolestima i stetocinama zato sto je niko ne seje.Ja nisam napisao da se seje samo suncokret. Kukuruz sam smanjio iz razloga jer su velika ulaganja, a prinos velika kocka. Kocka je i sa sojom, ali su makar ulaganja manja. Od sledeće godine uvodim i uljanu repicu u proizvodnju.
Ako nisam nešto pomešao (ako jesam izvinjavam se), ti si pisao da ste imali pedesetak litara kiše početkom juna. Možda je to odgovor zašto su zeleni do zemlje...Počeli i ovi moji iz zakasnele setve da se oplođuju.
Neznam kako i zašto su zeleni skoro još do zemlje?
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Možda je i to razlog, ali onda opet ostaje pitanje zašto svi nisu zeleni do zemlje?Opet malo o o nome: rana ili "zakasnela setva" sto bi neki rekli....:
35 stepeni dok se snimalo, 10 sati pre podne.
Levo moj p9362 sejan 29 aprila,
sada poceo po koju metlicu i svilu da izbacuje, tamo kad zaladi za 2-3 dana taman da se lepo oplodi, zelen do zemlje.
Desno jedan iz rane setve kraj marta/pocetak aprila, uveliko bio vec u redovima kada sam ja moj sejao,
Metlica skroz izbacena, suva, polena vise nema, sada pocinje po koju svilu da izbacuje.
Podgoreo poprilicno, sve u svemu tu se komsija ovajditi nece....