Teško da ću biti, sejao sam ga u prvoj dekadi aprila a to nije dobro.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne voli vetar... malo sporije otupsti vlagu sobzirom da je 320 fao(mislim) ostalo je sve korektno.Ja prvi put sejem 9241, prethodne dve godine nikako nisam uspevao da ga nabavim. Videćemo kakav će biti.
Nadam se da si u pravu u omorinu, jer imam "prašumu" od ZP 5550, visok oko 2.5 metra, sejan na 22cm, plus ima i divljeg sirka, valjda polen može malo duže da poživi u toj mikro klimi.Dokle god je ova omorina (velika vlažnost vazduha) dobro je, biljkama to godi a ponaročito kukuruzu koji je u fazi oprašivanja pošto polen nemože tek tako da izgori, e sad što nama ljudima smeta to je nešto drugo.
Prosle godine imao , vrlo je los ako je nedostatak padavina ,pretpostavljam plitak korjen , nije dobacio ni do 3,5t/kj , DKC koji je izgledao puno losije od tog 9241 , listovi ufrkani, vidis do kraja njive kroz redove ,usio ga je minimum 25% u prinosu.Taj 9241 je strašan kukuruz.Kod mene bombastično izgleda, u tom delu atara nema mu ravnog, viši od većine za pola metra, oplodnja prošla pre žege, dosta biljaka sa po dva i tri klipa što mi se baš i ne sviđa.
vec pisao ovo sto grabik upravo kaze pocetkom juna za 9241kod nas se upravo 9241 nije pokazao u nekom svetlu,ovo sto kaze matic,porast i izgled odlican ali na kraju prinos slabiji nego naprimer 0023
i to ne u samo jednoj sezoni