Kukuruz 2022

a ja povecao povrsinu pod kukuruzom,videcemo ishod na kraju

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Sada sam gledao neke kukuruze što su isterali metlicu proteklih dana, po ovoj vrućini.
Nije dobro. Metlice i prašnici na njima već skroz suvi, polena više nema a jadničak sad počinje da tera svilu.... ot toga neće biti ništa.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Tu sliku sto si stavio kukuruza svaka cast,bas cista njiva i ekstra kukuruz al taj nije osetio ni manjak padavina a kamo li susu,daj boze da se oprasio kako valja

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Moj u basti je isto takav ali na listovima se vidi da je poceo da se susi,a na njivu neidem do neke kise

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Koliko visina kukuruza moze da utice na prinos? Dosta kukuruza je oko 190-210cm visine sto je mnogo manje u odnosu na normalne godine. Tek je isterao metlicu i dobio dobru kisu. E sad pitanje je da li tako mali moze dati neki normalan prinos ukoliko do kraja bude imao dosta vlage i normalne temperature

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moze kolega jos podatka.
Koliko redi zahvata top, koji presek FI bunara, koliko ks pokrece pumpu, motor poseban ili traktor, koliko dugo radi da predje tih 200m i koliko litara vode po m2?
Iznini na brdo pitanja :)

Posto u narednom periodu nema kise ni na vidiku planiram da sejem kukuruz samo u basti i to bolesni sa povisenim secerom a na njivama bi ga zamenio za sada suncokret za sada tako stoje stvari.Suncokret sejem i necu pogresiti.Proslo je vreme kada je to bilo strasno sad je normalno da nema vlage svuda Italijani najbolje znaju.Celog zivota se borim sa vlagom u zidovima kuce sad je kraj svemu tome.Vlaznost sada merim u promilima.Kukuruz uglavnom izbaci metlu krajem jula sad je jun mesec dana ranije je je,cudno ni-je to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh