Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad se arenda uzima ti ne mozes birati, Ej ja cu samo tvoje parcele vecih od 5 kj uzeti a one od po 1 kj daj nekoj drugoj budali !Peet, Sloba kaže u prevodu da je bolje da uradiš svoje, tj. manju povrsinu ali kvalitetno, a arende od jutro ili dva bi batalio baš zbog nemogućnosti navodnjavanja i velikog rizika. Naravno, po ovim cenama i oni što imaju sisteme se razmišljaju jer je to igranka bez prestanka. Ja sam za moju povrsinu izračunao da mi je jeftinije zasnovati novu proizvodnju soje nego u postojeću da ulažem na preko 35 stepeni, gde bi do kraja vegetacije imao najmanje 5 navodnjavanja. I zaboravih napisati,da je ipak lakše sedeti u klimatizovanoj kući nego premeštati tifon po vrućinčini i noću ga obilaziti. I jeftinije je svakako.
Pa normalno da me niko ne tera osim sto samo od mojih 40 i kusur kj ne bi mogao sa porodicom da spojim kraj sa krajem.Ali niko te ne tera da radiš arendu.
Pa sad tako pricas ko da sam ja jedini sa suvim ratarenjem i sa arendomPeet, onda samo udri po arendi i u suvom ratarenju ako misliš da su moje priče prazne.
A koliko je kiša destruktivna po zemljište kada je ima, a nema je? po meni moze dugo godina da se navodnjava ako se radi odgovorno uz zaoravanje žetvenih ostataka.Koliko je navodnjavanje od održivo bez stočnog fonda?
A meni stoka više ne treba, hvala lepo..
Koliko je to "dugo" godina u prevodu?A koliko je kiša destruktivna po zemljište kada je ima, a nema je? po meni moze dugo godina da se navodnjava ako se radi odgovorno uz zaoravanje žetvenih ostataka.
Sve zavisi od trenutnog stanja zemljišta.Koliko je to "dugo" godina u prevodu?
Sve je to malo.Отприлике колико ти треба за субвенцију- овде мислим на број грла по хектару одређене животиње.
На послу рачунамо 2 бале сламе по крмачи по прашењу. То је због још увек старог система држања (пун под) и грејне плоче.
Код куће ако стално држиш на слами крмаче и прасад рачунај једна бала недељно. Значи барем 7-8 бала по крмачи и леглу. Кад је хладније и више. Ја трошим око 100 бала сламе годишње и од тога буде 2 добра растуривача + осока.
Код преживара имаш пуно кабасте хране која заврши у стајњаку.