Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trimble i majevica sa nadpritiskom:)
p0164
IMG-20220511-185609.jpg

IMG-20220511-185443.jpg

Obilazak danas, 21. dan od setve, KWS. Dosta loše nicanje, oko 50% odokativno, kad malo zagrebeš svako seme se nađe, naniže otišlo i po 15cm, a naviše nije mrdnuo. Seme zdravo, nije istrulilo. Dobio je 5 litara kiše odmah posle setve i još 10 par dana posle... Ne znam ima li mu spasa, deluje da je kasno, i uopšte ne znam šta se desilo. Nije pokorica i slično, baš je meko i lepo...

Kod mene onaj blason duo katastrofa sa nicanjem. Kao da je matoro seme. Razgrnem zemlju a seme pustilo klicu tek a na par cm od njega kukuruz sesti list. Na par mesta sam nasao zicara ali mrtvi svi

Ja sam sve posejao sa KWS-ovim hibridima. Narucio i dobio sa svim zastitatama. Sejao sam oko 15-16 aprila. Nikao je msl 98%. Dakle s tim nemam problem. I hteo sam da ispitam ovu njihovu zastitu od ptica. Nije lose to. Povadili su ali to je u stvari statisticka greska.

Ja posejao sve tri vrste dekalba, smuckao u mesalici sa malo gauca. Setva na 19.3 cm imam posle psenice, kukuruza i belog luka, sve odlicno niklo mozda nekih 98% nije ni grickan kada je nikao od pipa nema grickanih listova.... isplati se malo ga pretamburati u mesalicu....

Ja posejao sve tri vrste dekalba, smuckao u mesalici sa malo gauca. Setva na 19.3 cm imam posle psenice, kukuruza i belog luka, sve odlicno niklo mozda nekih 98% nije ni grickan kada je nikao od pipa nema grickanih listova.... isplati se malo ga pretamburati u mesalicu....
koliko si vrećica zamutio sa 1 litrom gaucha?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh