Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene je zbog pokorice sklop oko 80% (verovatno i malo manje) , nisam brojao već onako odokativno... Kora nije jako tvrda i oštra, oni jači kukuruzi dižu koru ali slabiji žute ispod površine. Pokušao sam danas da glatkim valjkom rasitnim tu koru, ali nije baš neki rezultat pa sam batalio posao. Prvo, pošto je valjak iz jednog dela ne kopira zemljište pa ne stisne zemlju po svim redovima, a gde je neravnije pomalo i zatrpava nikle kukuruze. Da je poslednja kiša bila dva dana kasnije, ili da sam ja posejao kukuruz 3-4 dana ranije ne bih ni registrovao pokoricu (kao što je kod soje ne fermam jer je ona diže bez pardona), ovako - više sreće naredne godine...

https://postimg.cc/dLfRCw2b]

IMG-20220504-140349.jpg
[/URL]

IMG-20220504-140426.jpg
[/URL]

IMG-20220504-143035.jpg
[/URL][/url]

I ja sam ispratio setva 16 og (raona),19,20 og diskosna niklo sve ,već 19 og raona oko 75% i 21 og i kasnije užas.
Ko na lutriji pa ko kako ubo.

Po kukuzu i pored prskanja na crno rezon +basar imam nikle divlje zobi,hoce li ona poceti da propada ili se mora raditi korektivni tretman ,zasad nema drugih korova u parceli .Koji preparat bi preporucili za tretman?

Kod mene je zbog pokorice sklop oko 80% (verovatno i malo manje) , nisam brojao već onako odokativno... Kora nije jako tvrda i oštra, oni jači kukuruzi dižu koru ali slabiji žute ispod površine. Pokušao sam danas da glatkim valjkom rasitnim tu koru, ali nije baš neki rezultat pa sam batalio posao. Prvo, pošto je valjak iz jednog dela ne kopira zemljište pa ne stisne zemlju po svim redovima, a gde je neravnije pomalo i zatrpava nikle kukuruze. Da je poslednja kiša bila dva dana kasnije, ili da sam ja posejao kukuruz 3-4 dana ranije ne bih ni registrovao pokoricu (kao što je kod soje ne fermam jer je ona diže bez pardona), ovako - više sreće naredne godine...

https://postimg.cc/dLfRCw2b]

IMG-20220504-140349.jpg
[/URL]

IMG-20220504-140426.jpg
[/URL]

IMG-20220504-143035.jpg
[/URL][/url]
Баш, сам прекључе био у Србобрану до задруге и чујем тамо да се доста пресејава кукуруза и сунцокрета баш због покорице. Горе на старом Сегединцу гледам њиве утабане од кише и баш јака покорица.

Po kukuzu i pored prskanja na crno rezon +basar imam nikle divlje zobi,hoce li ona poceti da propada ili se mora raditi korektivni tretman ,zasad nema drugih korova u parceli .Koji preparat bi preporucili za tretman?
Njega resava Siran bez problema, godinama ga imam na nekim njivama i on je najmanji problem.Brat mi kaze da je prosle godine prskao Adengom i da je taj divlji ovas kako ga zovu ovde uginuo.Inace na crno prskanje sa klasicnin preparitama ne mozes mu nista.

P0164 setva 27.04
nicanje 100% rekao bih, ima poneki samo što nije izbio na površinu.
0fb819ae0a82a0d7c8ab0da5f4b8e62f.jpg
2441219c49980b61ecc418cc347d6264.jpg

P 0217 setva 25.04 nicanje isto vrlo dobro.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Matiću jel divlja zob spada u uskolisnu ili u širokolisnu travu? Ako možeš objasni kako ne može da se imišti ona u kukuruzu ako se radi nekim dobrim preparatima u uzrastu kukuruza 5-8 lista. Jel ni Hirošima joj ne može ništa?
Dukej jel ovo valjanje zbog pokorice? Jel kukuruzu ne fali ništa kad pređe valjak preko njega?

Matiću jel divlja zob spada u uskolisnu ili u širokolisnu travu? Ako možeš objasni kako ne može da se imišti ona u kukuruzu ako se radi nekim dobrim preparatima u uzrastu kukuruza 5-8 lista. Jel ni Hirošima joj ne može ništa?
Dukej jel ovo valjanje zbog pokorice? Jel kukuruzu ne fali ništa kad pređe valjak preko njega?
Brate zob. Zob, ovas.

Послато са S42 помоћу Тапатока

...
Da, napisao sam da sam pokušao da rasitnim koru (da popuca na sitnije komadiće) tako što ću je pritisnuti valjkom. Kukuruzu ništa ne smeta kad valjak pređe preko njega, pod uslovom da ga zemlja koju valjak razguruje ne zatrpa, mada se i u tom slučaju podigne posle dan - dva.

Prvo prskanje za kukuruz sam isao rezon +basar na crno ..Interesuje me drugo prskanje ,da li ici ( za 10-ak dana ) od 2-5 lista plamen + talisman i da li da dodam suloveg forte 28 14 14 ( azot),i zna li neko cenu ovih preparata po hektaru ?

Petarkrsmanovic dobro mi je poznata divlja zob. Ali pitao sam Matica kako ni Hirosima joj ne moze nista kad u recepturi ima i za uskolisne i za sirokolisne. Ako je ja u zitu unitistim sa Forore-om kako ovi preparati joj ne mogu nista?

Razmisli u koju grupu korova spada?Na primer u suncokretu je nije uništio Flupisor, samo se ošamutila i nastavila sa rastom a u kukuruzu neću ni da pomišljam jer znamo svi kako Nikosulfuron i Rimsulfuron deluju na tvrdokorne uskolisne korove.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh