Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni trenutno ne izgleda kukuruz bas najlepse. Iako ima 3-4 lista nekako mi je nizak. Isto seme kod komsije koji je 1 dan posle mene sejao je izduzeniji i ima tamniju boju. Kod mene je malo bledunjav. Ja sa kroz sejalicu mu dao 110 kg/ha kana a komsija je mesao 3x16 i ureuu. Nemam podatak koliko je on isao sa djubrivom. On je radio prskanje na crno a ja u utorak sa Adengom i 0,25 Plamena. Da li je mozda kod mene takav zbog hemije? Gledao sam malo u dubini ima lepe vlage.

Bivali su moji pioniri u tom uzrastu skroz ljubičaste boje a komšijini modrozeleni pa na kraju meni trebala prikolica više a ne njemu.

Послато са S42 помоћу Тапатока

Pa za neke krajeve prognoze vremena stalno pogode jel ce biti kise ili ne,a ovde kod mene 90 % su promasaji,i zbog toga mi propadne druga prihrana psenice,palo par litara,mozes misliti na ove cene djubriva kako skupa greska.

Kod mene jedan sijan 20.4. Izasao za 8 dana, nikad se nije doogdilo,a onaj sijan 8.4. Izasao nakon 18 dana......ista sorta kukuruza
A sklop?
Ovaj sejan 20og je zeleniji u odnosu na onaj posejan 8og?
I uvek će biti bujniji, bolje će napredovati i na kraju će biti barem pola metra višlji od onog sejanog 8og.
A biće i razlike u prinosu, to sigurno.... ali o tome ćeš ti pisati kad bude vreme za to....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Setva 20 april-sy andromeda
zWYSFMv.jpg

A sklop?
Ovaj sejan 20og je zeleniji u odnosu na onaj posejan 8og?
I uvek će biti bujniji, bolje će napredovati i na kraju će biti barem pola metra višlji od onog sejanog 8og.
A biće i razlike u prinosu, to sigurno.... ali o tome ćeš ti pisati kad bude vreme za to....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Nema razlike u sklopu, sve je isto,al ovaj ranije sijan je sporije rastao.....jucer sam presijao 1000m2 graha,jer nije izasao,sa kukuruzom,sad cu vidjeti kako ce on izaci i kolko ce mu trebati vremena,grupa fao 400

Пионири 9911, 0164 и 0023 сејани 15.04. Солидно ницање и пораст, мало га је грицкала пипа али је Кондор урадио шта је требало. Опрскан дубински Монт + Тербис. Касније ће вероватно добити Пламен + Талисман
https://ibb.co/RNxdBJy]
20220506-165004.jpg
[/URL][/url]

Šta mislite o setvi kukuruza postrno na grašak i na pšenicu sa zalivanjem. Koji hibrid sejati?

Sent from my SM-A415F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh