Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene prvi put da mi divlje svinje diraju kukuruz, nije puno ali zabrinjava cinjenica da se vec u startu pojavljuju problemi

Sent from my SM-A315G using Tapatalk
Meni su prosle godine hektar ipo procesljali redom ali imao sam dobar kukuruz.Nisu pogodili svuda da izvade, velike probleme nam prave narocito u setvi, posle prve kisice izlaze odmah, pre dva dana je krenuo lov, pa da vidimo sta ce biti.

Prekjuče mraz, juče -2, jutros -2
Ne odlučujem ni ja, ni ti već je bog odlučio da još nije vreme da se seje......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Smaraš,smaraš,smaraš,teško smaraš..,prošle godine je svaki jedan nikao,i onaj iz rane setve sa početka aprila,bio sklop perfektan.Nego to bi ti izgleda želeo da ne nikne ljudima,baš kompleks.

Smaram i smaraću dokle god me neko bude ubeđivao da je crno ustvari belo.......
Tebi ako smeta stavi me na ignor....
Juče priče kako treba rano sejati, danas kako treba presevati.
Ja budem uvek napušen.....
Ko je ovde lud?

Prekjuče mraz, juče -2, jutros -2
Ne odlučujem ni ja, ni ti već je bog odlučio da još nije vreme da se seje......

Ja odlucujem za sebe.Za svoje greske placam sam ali ne uticem na druge osobe da rade isto sto i ja.Srbija nije mala, svako radi onako kako misli da treba i onako kako vremenski uslovi dozvole.Hoce li neko da poseje u Januaru ili Julu, to je licna stvar.U to ne ulazim.

Da li si siguran da je isto seme. Ja sam prosle godine imao "kondi" rumunski a kum nas i bila je razlika u obliku semena a i vreca mi je izgledala kao da je neka kopija
Знам ово: амбалажа ми је, баш као и пар пута до сада, када сам се сретао са румунским семеном, изгледала нормално, семе такође (накнадно га третирао "Гаучом", па ми је било пред очима), а пољ. апотека где сам семе купио не може себи да дозволи да профула нешто и сада већ сталне муштерије почну да је избегавају и тиме јој смањују промет.

Setva kukuruza sa navigacijom? Do ove godine nisam imao prilike da isprobam setvu sa navigacijom ali zahvaljujući firmi Agrostandard Plus i njihovoj FJ Dynamics navigaciji sada sam u prilici da isprobam i to...Direktor Sava i ja ćemo detaljno pregledati i objasniti funkcije potrebne za setvu i korišćenje ove navigacije. Sejemo sa traktorom ArmaTrac 1104 lux i kukuruznom sejalicom Monosem NC. Pogledajte video i recite u komentarima svoje utiske...

Posejan RWA Inclusiv ,Gloriett Pionir O217 ,I dve vrece Debussy sve na 19cm pa sta mu Bog da.Ele.kontrola je ok samo senzori kad dodju u dodir sa zemljom hoce da brljave I zezaju.
Photo1272.jpg

Photo1274.jpg

Smaraš,smaraš,smaraš,teško smaraš..,prošle godine je svaki jedan nikao,i onaj iz rane setve sa početka aprila,bio sklop perfektan.Nego to bi ti izgleda želeo da ne nikne ljudima,baš kompleks.
Јел ово тврдња са правног становишта с обзиром да си правник и бавиш се набеђивањем. Имаш поуздане доказе да човек жели да људима не никне кукуруз. Врати паре учитељици...где си завршио права.

Posejan RWA Inclusiv ,Gloriett Pionir O217 ,I dve vrece Debussy sve na 19cm pa sta mu Bog da.Ele.kontrola je ok samo senzori kad dodju u dodir sa zemljom hoce da brljave I zezaju.
Photo1272.jpg

Photo1274.jpg
Mene zanima kako to rijesiti da ne brljave .Kod mene dva brljave a cetiri dobro rade.U sjetvi kuk.nikakvi problema nije bilo a sad haos..u soji ..

Јел ово тврдња са правног становишта с обзиром да си правник и бавиш се набеђивањем. Имаш поуздане доказе да човек жели да људима не никне кукуруз. Врати паре учитељици...где си завршио права.
Ovo je sa ljudskog stanovišta i nije tvrdnja nego sam napisao da izgleda da je tako,ako grešim izvinjavam se.
Pare nemam potrebe nikom da vratim jer sam dosta i naučio i uvek bio dosta dobar,od osnovne škole(vukovac) pa nadalje u celom školovanju.
Inače da dodam od kolege cace sam pročitao ovde i dosta korisnih stvari ali od tebe teško,samo mlatiš praznu slamu(završavam sa tobom jer vidim da si dokon).
Što se tiče kukuruza kod nas u selu je još pre par dana bilo posejano skoro 80 posto površina a sada skoro sve,retko koja njiva ima da nije posejana,a prošle godine je bila još veća hladnoća i izašao je sav,jeste malo duže nicao ali nije bilo neke falinke,čak je taj jako rani imao dosta razvijeniji koren kad je nikao u odnosu na onaj što je kasnije posejan a dosta brže nikao,baš smo uporedjivali.

Verovatno je onda do senzora odnosno njihovog položaja,ja imam kontrolu "Seja" a pravi je Jovan,ne sećam se odakle je,pisao sam mislim u temi pneumatske selalice za kukuruz,bila je podešena na 4 sekunde zakašnjenja prilikom neke greške u setvi,sada sam podesio na 1sek i nema problema sa lažnim uzbunama i slično...

Da li nekoga interesuje eksperimentalni repelent za ptice?Dobio sam 0,5l za 50kg semena na testiranje ali ga nisam upotrebio pa ako neko hoće mogu mu poslati bez ikakve novčane nadoknade već samo da mi javi rezultat valja li ili ne?!
J
Imas li nesto protiv divljih svinja? Ptice nisu problem 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh