Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ove godine sam kukuruz posejao na 22.5cm.

IMG-20220416-134543.jpg
Pratis marker kroz cev ili preko cevi? 😀

Da li neko ima iskustva sa lg lineade?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Pratis marker kroz cev ili preko cevi? 😀

Gde ti tu vidiš cev? Nema tu nikakve cevi...

Reč je o najnovijem modelu navigacije poznatog brenda koji sam dobio na testiranje! Sva elektronika je smeštena u tom belom valjkastom telu na haubi, a sa točkovima upravlja preko blu tuta. Valda je tako, ne razumem se puno u tu najmoderniju tehnologiju... :haha::haha::haha:

Uh al sam imao problema sa sejalicom zbog jačeg nanošenja insekticida na seme ..Seme bilo grubo'hrapavo, dok nisam problem rešio tako što smo stavljali puder na seme..
Jos ovo nisam radio.

175cm. (četvororedna sejalica)
Тако је, само бих рекао да треба мерити од средине трактора (од нишана) 280 цм (односно то је захват четвороредне сејалице). Јер, последња батерија нема везе са подешавањем маркера када се циља средина мада изађе на исто. Хоћу да кажем да је простије за рачуницу мерити од средине захват сејалице и нема грешке.

Zavrsili sa setvom kukuruza prekjuce.
Sve ukupno oko 15% od ukupne povrsine koja se obradjuje. Hibrid standardno Dekalb i to 4943, 5031i 5092. Hteo sam i 5075 koji se pokazao dobro prosle godine ali trebao sam jos cekati da stigne ali vise nije bilo vremena za cekanje.
Seme Rumunsko, tretirali smo ga Gauchom jer nije bilo tretirano Acceleronom.
Zemlja je djubrena sa nesto manje djubriva od uobicajnog ali sta je tu je.
Jesenas 150 kg/kj NPK 3x15 a sada izmedju prvog i drugog prolaza poluteskom drljacom 6m jos 100 kg/kj Ureje!
Na svim parcelama pred usev je soja osim na jednoj parceli od 2,75 kj gde je bila psenica.
Koliko je u procentima ili u dinarima jeftinije Rumunsko seme od Srpskog?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh