Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavisno od toga koji je hibrid u pitanju i troskova dok nije u dvoristu, ali tu negde od 30-40% jeftiniji.
Ево и ја могу да посведочим о томе (и поверујем да је то заиста тако): јес' да је сунцокрет у питању, ал' "Неома" са румунском декларацијом ме је коштала 25к динара, а на пар других места, тражили су за ту исту "Неому" 32к динара.

Vetar duva ko na motoru a sto Matic kazo ladno ko u betonskom svinjcu
Photo1264.jpg

Danas bio u obilasku i kukuruz posejan 27 proslog mjeseca baca 3 list , evo vlasnik vec sipa Adengo u prskalicu da mu ne preraste 8-)

Juče puk'o top, završena setva kukuruza.Sejani P9241, 0725, 0164 i OS 5518 na 1 ha za probu.Sve je išlo na 19 cm a semena sam imao na knap, obično se preračunam pa mi ostane 2-3 s.j a sada možda 3 šake da je ostalo.

Ja pionir sve isao na 21,5..godinama se ta gustina dobro pokazala i kad je susna nabere se nesto

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ево и ја могу да посведочим о томе (и поверујем да је то заиста тако): јес' да је сунцокрет у питању, ал' "Неома" са румунском декларацијом ме је коштала 25к динара, а на пар других места, тражили су за ту исту "Неому" 32к динара.
Da li si siguran da je isto seme. Ja sam prosle godine imao "kondi" rumunski a kum nas i bila je razlika u obliku semena a i vreca mi je izgledala kao da je neka kopija

Ja sam za 2,5 ha spremio 7 vreća KWS-a. Sejao sam na 22,5cm i ostalo je za 1/3 vreće. Baš kako je i planirano. A kako ste mi ovde objasnili kojom brzinom treba da ide traktor sa nodet i ploče od 22 rupe ja sam tako i zahtevao da mi drugar ide s traktorom. Dakle nije bilo jurcanja po njivi. Čekam da izađe i da vidim kakav je ispao raspored.

Da li nekoga interesuje eksperimentalni repelent za ptice?Dobio sam 0,5l za 50kg semena na testiranje ali ga nisam upotrebio pa ako neko hoće mogu mu poslati bez ikakve novčane nadoknade već samo da mi javi rezultat valja li ili ne?!

Kupio sam neki repelent za divlje svinje i ptice, nije bas ni jeftin i evo juce odem do njive, svinje napravile haos, 50 ari procesljali redom, da stvar bude gora, kukuruz klijao ali nece jos za deset dana da izadje i jos gore je to sto nije sve seme klijalo jer nema kise, sada gubim vreme cekajuci sta ce i kada da nikne.Bice setve opet izgleda.Neverovatno ovo je drugi put za tri godine da mi svinje pojedu seme i ako nismo podrucije bogato svinjama ali ih ima.Sacekacu 5-6 dana pa ponovo setva nema mi druge, bez sklopa uzalud sve.

Da se kladimo da onom iz drugog puta kad otopli kako si rekao, neće faliti ni ona stvar. Ima da se uredi za 7-8 dana svaki jedan....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

I kod mene prvi put da mi divlje svinje diraju kukuruz, nije puno ali zabrinjava cinjenica da se vec u startu pojavljuju problemi

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Ko rano seje ima vremena i da preseva......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ne znam sta podrazumevas pod ranom setvom, ovo je sejano pre pet dana, svinje su izasle pre dva dana, posle jedne male kisice.Batali te price i zajebancije o ranoj setvi Ne odlucujes ti sta je rano i kada je rano nego Ja.Ti mozes za sebe da odlucujes i da komentarises.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh