Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stajnjak i zaoravanje NPK ili Map u jesen(150-200kg/k.j)u proleće predsetveno 150 kg/k.j Uree, probao sam i više pa u jesen imam ozbiljan problem sa otpuštanjem vlage.Ove godine sam smanjio veštak za 20% ne zbog toga što štedim nego zbog toga što nisam dobio željenu količinu.

Imam par vreca semena od prosle godine i jednu od pre 2 godine. Tu iz 2020 sam planirao da bacim kad je vec nismo nasli na vreme bila je zaturena ali kad vec proveravam klijavost za ove proslogodisnje mogu i nju da proverim ne kosta nista.
Kako najbrze zrno pusta klicu, ranije sam stavljao u zemlju, zalivanje i u prozor da sto bolje ugreje preko dana a neki samo u vodu stavljaju i kazu da je brze tako ? Kako vi radite ?

Kod nas je jedan obavezno uvratine solio da se vidi kako su usevi napredni.Malo je preterivao i presoljavao pošto mu je pšenica uvek bila kao zakucana za zemlju, sada vidim da ne preteruje.

Pozdrav svima , sejem ove godine oko 1.5hektra mozda 2 kukuruza ali veci deo toga je brdska zemlja .. Interesuje me da li da koristim stari semenski kukuruz ,imam jedan dzacic od prosle godine deklaracija istekla 30.jun 2021(341) ,a drugi 31 jul 2020(427)..Sada sam razmisljao da dokupim jos jedan dzak 341 i pomesam sa ovim 341 od prosle godine i posejem 60 ari , ako bi neko mogao mi dati savet bio bih zahvalan :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh