Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Shale pa kolika je ova parcela? Em je široka em je dugačka. Zar nema neki veći traktor i sejalica za ovoliku površinu?

Shale pa kolika je ova parcela? Em je široka em je dugačka. Zar nema neki veći traktor i sejalica za ovoliku površinu?
Парцела је 5 кј, можда малко јаче, димензије парцеле су отприлике 198 (ширина) 142 (дужина).

Има већих трактора, али немамо потребу за већом машином...

Иначе буразер сеје ове пролећне културе, а ово је посејано на мало јаче од сат времена.

А планина у позадини?
Мо то зовемо планина, а највиша тачка је око 150 метара надморске висине...

То је иначе викенд насеље, а ту су некада Крчединци имали воћњаке и винограде...

Сто педест метара надморске висине!? Ид' у красни! Па ди ви живите? Да измотате неке серпентине, па да имате атракцију к'о Трансфагарашан! Када се ту отопи снег, негде у јулу? Је л' расте нешто на тој висини?

;)

Сто педест метара надморске висине!? Ид' у красни! Па ди ви живите? Да измотате неке серпентине, па да имате атракцију к'о Трансфагарашан! Када се ту отопи снег, негде у јулу? Је л' расте нешто на тој висини?

;)
Nemoj da vam Milovan ili Maxa pripreti sa visinom, a iz ravnog Južnog Banata 8-) .

;)
Па незнам шта није јасно?

Село је на 105, 110 нм, а брег на 150, а не на 1500!

Ма зезам се. Зар није јасно? Знаш да ми из равнице нисмо навикнути на одступања у рељефу.

Nemoj da vam Milovan ili Maxa pripreti sa visinom, a iz ravnog Južnog Banata 8-) .
Знаш како.... Има једно брдо између мог Сакула и Баранде, дође ти лево кад идеш асфалтом. Баш сам се питао откуд тако високо брдо, па сам после чуо да је то неко извук'о ђубре, ал' није растурио, па се затравило и остало тако. ;)

Мо то зовемо планина, а највиша тачка је око 150 метара надморске висине...

То је иначе викенд насеље, а ту су некада Крчединци имали воћњаке и винограде...
Ма знам да није високо али ми немамо ни то, у шали сам написао планина. И могу рећи да ни немам жељу за планином. Ја волим равно, да може да се паркира а да се не повлачи ручна.

Da li je neko sejao P0023 pionir,kakva su vam iskustva sa ovim hibridom?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Godinama sejemo, kažu da, je jedan od onih, koji boje trpe stresne uslove . Severni deo, oko subotice tamo ljudi selju posle uljane repice....

Парцела је 5 кј, можда малко јаче, димензије парцеле су отприлике 198 (ширина) 142 (дужина).

Има већих трактора, али немамо потребу за већом машином...

Иначе буразер сеје ове пролећне културе, а ово је посејано на мало јаче од сат времена.
5kj za sat vremena i jos kratke duzi??

Da li je neko sejao P0023 pionir,kakva su vam iskustva sa ovim hibridom?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ne sejem Pionire ali znam u nekim godinama probati i od njih po nesto!
Imao sam 0023 prosle i pretprosle godine za probu i mogu ti reci da po meni u odnosu na hvaljeni 9911 ovaj 0023 je odlican hibrid! Probaj ga slobodno pa u slucaju da sejes Pionire imas priliku da sa ovim hibridim eliminises lako ostale Pionire!

Иста искуства са 0023 сам чуо и сам и чак сам хтео да купим и њега, али га тог дана у пољ. апотеци није било "на стању". А имам жељу да га испробам.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh