Kukuruz 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Radoslave, pa tamo treba i padobran poneti, za svaki slučaj.

Јес', типа овог...

22501-640x462.jpg

:)

Kakva su vam iskustva sa ultra hibridima kukuruza ,koliko je realno manji prinos u odnosu na redovne hibridee?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Probao sam svasta u trci za visokim prionosom i nekako se setva na 21 pokazala kao najsigurnija. U kisnim godinama ne zaostaje puno u susnim ne podbacuje totalno...

Prosle godine sam isao na 21. Ove cu na 22,5cm. Da probam i ovaj razmak. A i zbog redukcije djubriva. Nece moci da se uradi ovih dana. Realnija je varijanta za sl vikend. Opet je to u onom optimalnom roku 10-25 april.

Prinos je u sklopu tako da redukcije nema.Idemo na pun potencijal pa kako nam bude, pokojnik ili pukovnik a sve na 19 cm.
To da ali u kisnoj godini,ako bude gora susa nego prosle onda bolje veci razmak,ja cu pola-pola. Ima deo atara gde kukuruz voli tu idem na 19cm a na drugi deo 21cm

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ja računam da će svaka godina biti dobra pa spram toga i ulažem svoj maksimum.Jako me pogađaju špekulacije koje mi se obiju o glavu, mogao sam a nisam uložio još malo, godine prolaze.

Danas posejan Pionir P 9889 razmak u redu 18cm ostao jos DKC 4792 on ce biti pod sistemom za navodnjavanje njega cu sejati na 17cm

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh