Kukuruz 2022

Jedno zapazanje kod mene, vlage se nikako ne slazu na otkupnim mestima.
Primer kod mene moj vlagomer pokazuje 15% - 15.5% pritom moj vlagomer malo melje zrna da bude bas tacna vlaga, a na otkupnim mestima isti taj turuz pokaze 16.5% cak i 17%
Nosio drug na par mesta i svi razlicito pokazali, ali sa vecom vlagom, ujka ima drugaciji od mene i mahom se slazemo nijanse u pitanju

Imenjače šta ti nije jasno, pa vidiš i sam da se kod farmera slažu vlage ali se i kod otkupljivača slažu vlage, samo je u pitanju razlika od 1,5%

Пионир 0217 и декалб 47хх код мене подбацили у три мајчине. Дебуси и П0725 екстра понели у овој години преко 3000кг/кј али јбг кад ја пуно паметује. Место да сејем оно што ми годинама рађа ја мудрујем измишљам топлу воду.

Tog Depussy-a sam i ja imao jedne godine ,mislim da je bio rame uz rame na istoj parceli sa pioneer neki noviji od fao 400 ,prinos je cak mozda bio i na njegovoj strani,bila je losa godina.E sad,pioneer je bio zdrav,dok kod njega sam primetio na ponekim klipovima onu garez kao,ali retko gde,no bilo je.

Пионир 0217 и декалб 47хх код мене подбацили у три мајчине. Дебуси и П0725 екстра понели у овој години преко 3000кг/кј али јбг кад ја пуно паметује. Место да сејем оно што ми годинама рађа ја мудрујем измишљам топлу воду.
A jel si imao i pre taj dekalb 47?? Ili si imao za probu? Ja nemenjam samo 5031,5068 ili 5075 ali pretezno 5031 mi je nekako naj

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Auuuuu Matiću pa svaka čast za prinos. Ja ako budem imao 5-6 t/ha ja ću biti prezadovoljan za ovakvu godinu. Dare i ti si dobar sa tim prinosom. Bravo momci.

Mrzi me da se vraćam na izjave tokom leta, da vidimo koliko je Matić kukao na sušu, po prinosu bi se reklo da je kuknjava bila velika.

Nazad
Vrh