Kukuruz 2022

Pre kise sto je vrseno usluzno najcesci prinos se vrti od 500 do 1000 kg/kj.(cuo sam i za 200,ali za to ne mogu da potvrdim)ali onaj pogled vlasnika njive kad prerano prestane da curi iz lule,a u prikolici gomilica na patosu...tuga.

Nemoj Vladimire, mlad si za konopac, sačekaj još koju godinu, možda sledeća bude rodnija pa se sve nadoknadi.
Posle očajne 2017. je došla jedna od najboljih 2018. Npr. soje sam imao 2017. 330 kg/kj a 2018. sam na jednoj njivi imao 2800 kg/kj što mi je rekord svih vremena... Ko zna, možda i 2023. bude jedna od boljih godina.

Znači da nije bila dovoljno katastrofalna. 🤪

Šalim se, i meni je prošla godina bila loša, ali ipak bolja od ove. Ali daleko od normalne godine, a još dalje od dobre...

Znači da nije bila dovoljno katastrofalna. 🤪

Šalim se, i meni je prošla godina bila loša, ali ipak bolja od ove. Ali daleko od normalne godine, a još dalje od dobre...
Prosle godine pola roda, ove 20%... Kako preziveti, kako osnovati novu proizvodnju? Novi krediti nisu resenje. Banke jedva cekaju bankrot...

Ja sam krenuo u potragu za semenom jer nas na proleće čeka ozbiljno iznenađenje.Imam info da je ovogodišnja semenska proizvodnja u totalnom fijasku pa da se obezbedim na vreme.

Znači da će seme kukuruza i soje biti traženo, otprilike 4:1.
Ako neko i bude hteo da seje soju na proleće, kukuruza će biti posejano.

Nazad
Vrh