Sapatnik
Član
Почело и овде комбајнирање.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vlaga je od 20-30%, imam jedan deo malo sitnije klipove, nekako se razdvojio, masa je svuda visoka i robusna ali nisu svuda krupni klipovi, Inace ZP677 pricno bolji od novijeg 666, uhvatio ga onaj toplotni udar bas kada je bio u fazi metlicenja. Setva je bila oko 4-5 April. Jos malo i zavrsavamo hektar, bice oko 10T klipa sigurno, moglo je da bude mnogo bolje ali kako ljudi nemaju nista, ne smem da se žalim nikako.@zeljkoo kolika je vlaga orijentacono i kada je sejan?
Izgleda da ima i više od 7-8 t/ha sudeći po klipovima i sklopu.
Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Kome predajete??Vlaga 15,9 % prinos 950 kg /kj sa tom vlagom.
Stalno se cjena mjenja......sada je 300eur/t u ovoj firmi......Tko plaća 340 eur/t, jel to suhi?
Uzas,predusev bila repa..Sve nevjerujem da mozes skinuti 1kj i dobiti 700kg kukuruza......uzas
Jeste adengo i kod mene je na nivama sam video da je sirak pobeleo dok smo kosili. Ne znam odgovor na tvoje pitanje.Inače danas smazo 22kj kukuruza u 5 parcela sa prinosom od 3-4000kg po kj i tako dok se selim snjive na njivu gledam ispred kukuruza u uvratinama sirak pobeleo kao da je prskan laudisom mada ja mislim da je u pitanju adengo koji se nije sprao u dublje slojeve pa ga sirak nagazio, koliko to još treba da padne kiše da se spusti dublje i da nema posledica po naredni usev a palo je 120-130lit za par dana.
Ja cu se ranit..... Ti ne znas ni sto je nedostatak padalina a kamoli susa. Bez uvrede..... Mi na istoku hrvatske imamo nedostatak padalina i nadamo se i molimo se Bogu za 35 meteri po jutru suhog zrna i bili bi sretni i to mozemo tumaciti nedostatkom padalina a o susi kao u dijelovima srbije ne mozemo se uopce usporediti.... Inace potencijal je oko 14 tona po ha kad se godina okisaKod mene je, godinama nisam bio ispod 8-9 t, naravno govorim o kukuruzu sa 30% i više vlage.
Edit, zapravo znam kad sam imao 6,5 t/kj prosjek, 2012.te kad je bila slična suša, od tad do sad ko što sam gore naveo, a i više...
Sad ce se tek mijenjati ali prema dolje kad je plenkovic umislio da zna ekonomiju voditi u drzavi. Ja se cudom nisam mogao nacuditi koliko je vucic malouman sa njegovim mjerama ogranicavanja cijena hranr preko ledja seljaka preradjivaca trgovaca, kad ono nas baja iz brisela jos bolje mjere ima.....