Kukuruz 2021

код нас стиде се да сеју тек по која посејана има које нису ни такнуте

I kod mene su danas sejali punom parom ja sam odložio posle najavljene kiše i zahladjenja. Možda sam pogrešio, videćemo...:unsure: Jedva sam došao do semena radije bih rizikovao sa setvom posle 20-og nego sa hladnom i vlažnom zemljom ako vremenska prognoza bude tačna a može biti i da ne bude.

Poslednja izmena:
Ja danas završio, u subotu spremio 42.5 duluma (4.25 hektara), juče posijao 36 duluma (3.6 hektara) i danas završio zadnju parcelu od 0,65ha. Nisam baš najsretniji zbog toga jer je prognoza loša ali nisam imao izbora, remont u termoelektrani kreće punom parom,ne mogu dobiti slobodan dan do 22.05., radiću gotovo svaki vikend i od sutra pa na dalje pojma nemam kada ću doći kući.

Ja danas zavrsio moje.jos usluge oko 40kj i fajront.Sve povaljano glatkim valjkom.Ono sto je posejano pre dve nedelje,nice lepo za dan-dva sve napolju 🍺

Ovom posejanom juce i danas nebi trebalo biti nista , navodno kisa i zahladjenje ali onda temperatura ide gore.

Danas sam se namučio sa setvom jako krupnog semena koga sam ja farbao insekticidom. Ne znam iz kog razloga, da li zbog dodavanja stočne krede u farbano seme (a tako sam radio i ranijih godina i nije bilo ovih problema), ili zbog izuzetno krupnog pljosnatog semena, ali uglavnom seme nije htelo da propada iz kutije u setveni aparat. Elektronska kontrola me je tu spasla, mada će i ovako biti da fali... Ali ima i tu jedna zanimljivost, možda će nekom biti od koristi. Kao što verovatno znate, moja sejalica ima dve originalne baterije Agrija, i dve naknadno stavljene Metalorad baterije na mesto ukradenih Agrijinih baterija. Na Metaloradovim baterijama se desilo možda po dva puta na celoj njivi da se seme nije spustilo do ploča, a na Agrijinim baterijama po jedno dva puta, al' po prohodu... Očigledno Agrija ima uži tunel kroz koji seme stiže u prostor gde ga ploče uzimaju.

Nazad
Vrh