Aca97
Član
Samo gaaaas, radilo se ceo dan, usluga i svoje, ostaje za ujutru jos 3.5ha moje i stavljamo tacku. Videcemo sad kako ce mo proci
upload images
upload images
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U ovoj temi samo sIran.A kako se pravilno kaze : Irak ili Iran ? Hong ili Kong ?
Ako pogode prognoze tom se ne pise dobro , ako se ne pojavi na povrsini za 20 dana plus minus neki dan , spremaj novu turu.Dekalb 4943 setva 29 i 30 Mart
Mrda ali kako stvari stoje pored najavljenog hladnog vremena i kise, dugo ce jos biti u zemlji i ne svidja mi se bas.
Bilo je slucajeva kad nesto vise od 2 nedelje nije video svetlost dana ali sad ovo ce biti mnogo duze!
Prvo da vidim da je sav izasao a krajnji rezultat videce se na jesen!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa i 25Nece ovo biti prvi put kukuruzu da nice 21 dan.
A neci biti ni prvi put da se presijava.Nece ovo biti prvi put kukuruzu da nice 21 dan.
I koliki je sklop bio 60 posto , ako je kukuruz kao ove godine otisao u vlagu i odmah sjeme nabubrilo , taj iako nikne 25(ja u to ne vjerujem) dan sklop ce biti jako los , drugo je kad ode u suhu zemlju i sjeme ceka vlagu da nabubri , to je nesto drugo.Pa i 25
To je dobra fora sa sejalicom ja sam poceo setvu 30 jos nisam zavrsio, moj tast pokusava danim da poseje zovem me kaze idi mi posej, drugi dan kaze nemoj mraz ce, juce kaze idi posej sad me zove neka ga jos.Meni ostalo nekih 3-4 hektara sad se dvoumim dal da ostavim ili da posejm ali verovatno cu da otakcaim i zavrsim ko bre je...e. I ako nikne idealno to ne garantuje da ce da bude dobar.Jeste zajebana godina mnogo oscilacija ali ako bude setva u maju kada je sigurnije ko zna sta ce biti kada opekne dobro.Specificna situacija za setvu ja se ne secam da je bilo ovako, pripremio sam za setvu nikad bolje e sad sta biti na kraju videcu imam vremena do posejem opet. ovde nije niko posejao, dzaba se ja trudim sejalicom.Zato najbolje pola sad pola posle, pa se pola kajes a pola ti lepo
Inace citam sad poslednje 2 strane sta raditi, sejati ili ne, pa se setih dedine price. On je u ovakvim godinama, kad se ne zna sta raditi, znao da ode sa praznom sejalicom prosparta samo na brzinu da vide komsije.. Vidis sutradan svi napunili sejalice i samo se vozi.. Prodje 2 nedelje on ode zadrlja one brazdice sto je napravio i poseje a kad ga pitaju sta je bilo kaze mnogo rana setva bila sve istrulilo u zemlji pa morao da preseva.. Komsije se pojedu zivi sta li je sa njihovim semenom