Kukuruz 2021

Po ovim cenama đubriva sve i da hoću nema ništa od ubijanja azotom.. 😊
Tako će i dobiti, nešto an-a u špartanju I ćao..

Данаске отворили сезону лова на куркурузе декалб 4670😁
IMG-20210402-151710.jpg

Danas komsija i ja kod mene cistimo njegovu sejalicu kad dodje lik i pita me da mu vrsim kukuruz, a komsija blenu u njega i veli dobro ga se sjeti da ga imas.

Ima li kakav podatak koliku najnizu temparaturu tla kukuruz moze preziveti?
Temparatura zraka trenutno nije faktor jer je centar porasta u zemlji?

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Ja se sećam da je za neke hibride Pioneer-a pominjana temperatura zemljišta u vreme setve od 8-10 stepeni a za neke piše čak od 12-15 stepeni. Imao sam slučaj da sam posejao u hladnu zemlju i tad je seme propalo a da nije ni klijalo. A sad šta se desi ako klija a onda zahladni nemam pojma.
Ovde piše da su najkritičnija 24-48 sati od setve u sličaju vlažnog zemljišta i niske temperature: https://www.pioneer.com/us/agronomy/soil_temp_corn_emergence.html
Povoljnija je situacija ako prvih dan-dva bude toplije a posle zahladni.

Poslednja izmena:
па неће му бити ништа за тих пар дана неће трајати дуго, идемо ка топлијем времену и календарски и свакако... :osmeh:

Danas dobio seme, ZP 434 cena je 3400 srpski dinara za vrecu od 25 000 zrna. Samo mi nije jasno kako moze biti skupo u Srbiju nego u Makedonija. U centaralna Makedonija ( Sveti Nikole ) setva je vec pocela ali ja cu posle 15 ili 20 Aprila.

Odakle li je moj pionir kad nema tu plavu nalepnicu da je iz Fr. ovaj sigurno iz Singapura
d79adfb24a0bbe1722bf60df7e5f2d07.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Jbt jos ni jedna vrecica kukuruza nije u mojim rukama 😵😱 da krenem setvu sa suncokretom valjda ce stici nesto ako ne opizdim 100%suncokret 😂 i ovako se najavljuje susna godina a cena suncokretu raste iz dana u dan 😛

Nazad
Vrh