Kukuruz 2021

Jel vi gledate u kalendar samo a ne vreme ili niste stigli do faze setve pa zato malo zajebavate 😜
Danas sam nastavio sa setvom kukuruza.
Milina za setvu, vlage sasvim dovoljno.
Dubina zbog neke najavljene kise 5-6 cm inace ne secam se da sam tako plitko posejao zadnjih godina.
Uopste nezajebavam, pricam iz licnog iskustva.......

Pa Lane je 25og marta padao sneg u inđiji, pa opet neki sejali prvog aprila.. Bem li ga, ne moš tu biti mnogo pametan, bar ja ne mogu..

Taj talas što spominjete, trajaće dva ili tri dana po prognozi, za to malo ništa mu neće faliti, mada nije mi svejedno, al sam krenuo..
Ako slučajno udari pokorica ići će ram od drljače i rotori pa polako..
Mislim da sam prvi, a neko uvek mora biti prvi, danas spremači pršte po ataru..
Mislim da ce malko duze da traje hladan talas od 2 dana, prognoze kazu do 15-og....

Ova je konkretno za ZR, ali mislim da je sve jedno. Kada zahladi, zahladice i kod vas niste na drugi kraj sveta.....
Jutarnja ili ti MInimalna temperatura ne bi trebalo da se spusta ispod 8 stepeni, onda je pravo vreme za setvu.
J...s ti to u 10 sati 12 stepeni a pre toga ujutru -1......

@milos539
Moze slobodno samo nemoj da cekas mnogo, cim padne ispod 30%valge beri ga, na 25% vec pocinje da se kruni...
Mislim da je 0725 bolji za berac od 9911.

Elem zasto sam ja ovde dosao.. A da, jel seje neko kws smarag? Uzeo sam ga ove godien umesto p9911 jer ga nije bilo. pa me zanima kakav je hibrid sta da ocekujem, na koliko je najbolje sejati itd?

Kod mene je setva zavrsena,sto bi se reklo kocka je bacena. Ove godine iz principa necu napisati koje sam seme kukuruza posejao jer nisu zasluzili nikakvu reklamu.
Inace zahvalio bi se clanu Mikulas koji mi je pomogao oko nabavke semena.

Nazad
Vrh