Kukuruz 2021

Kad sam te ja pitao gde si nabavio tako jeftino seme na kosovu-ti kazes u Kostolcu.
Sad opet pises te neke basnoslovne cene. U kojoj apoteci ima?
Druze koji ti problem imas, ako se ne secas ja sam tada kupio 0865 i kupljen je u Kostolcu, i placen je 3350, i veci deo ljudi sa foruma zna da je taj hibrid iz godine u godinu po toj ili slicnoj ceni. A sad trenutno je cena na Kosovu 30€ setvena jedinica(9911 i 0216) . A i mogu napisati i koja je cena u Rumuniji, a bas za apoteku evo necu ti reci(basnoslovna apoteka)... poz toliko od mene

Druze koji ti problem imas, ako se ne secas ja sam tada kupio 0865 i kupljen je u Kostolcu, i placen je 3350, i veci deo ljudi sa foruma zna da je taj hibrid iz godine u godinu po toj ili slicnoj ceni. A sad trenutno je cena na Kosovu 30€ setvena jedinica(9911 i 0216) . A i mogu napisati i koja je cena u Rumuniji, a bas za apoteku evo necu ti reci(basnoslovna apoteka)... poz toliko od mene

Pa imam problem što nisam imao para da kupim dovoljno semena jer su cene previsoke a a zarada premala. A najjeftiniji zp i bc ovde u Kš su oko 4000 što je skuplje od tog pionira.
Komšija mi ide po Kosovu i može da mi kupi. I stvarno ne vidim razlog da ne kažeš koja je apotek.
Ok je cena ako si ti to dobio na nekoj promociji, ali, ja sam razumeo da je to regularna cena.

Baća samo naoštri rakete na adapteru i spremi dosta prikolica.Neka sklop do kraja sa sve dezintegrisanim biljkama bude između 75 i 80k biljaka, na konju si. 👌

Može se izgurati sklop od 17cm ali hoće djubriva i da vrijeme baš posluži. Kod mene jedna parcela blizu rijeke dala 18 tona na 1.1 hektar a bilo sijano na 18cm. Dobio je 600kg ruske 3x16 i 600kg madjarskog KAN plus bilo je kiše kad je trebalo a tu su i rose baš jake. Na istoj toj parceli sam 2016. godine (najgora suša koju pamtim, 62 dana u komadu nije pala kap kiše+temp. nije padala ispod 30 po danu i 25 po noći) imao 4 prikolice sparušenog klipa.

Pa jedan od hibrida koji sam posejao i zahteva toliki sklop, e sad, ove godine je puno stvari koje radim prvi put, pa izlazim iz zone komfora.. Posejao sam rano, posejao sam rane fao grupe a bio sam kralj među onima što se kunu u fao 600+,najmanji razmak do sad što sam sejao je 21 a sad na 17... O sad imam osećaj kao da ništa ne znam, pa učim sve ispočetka..
Da, moraću mu dodati hraniva, to mi je prvo palo na pamet nakon saznanja o gustini.. Pa kako bude biće..

Još se mi zezali onaj dan kad smo bili kod tebe na kapiji kada smo krenuli kući oko sklopa i izgleda da su nas čuli gremlini. 😂

Pa jedan od hibrida koji sam posejao i zahteva toliki sklop, e sad, ove godine je puno stvari koje radim prvi put, pa izlazim iz zone komfora.. Posejao sam rano, posejao sam rane fao grupe a bio sam kralj među onima što se kunu u fao 600+,najmanji razmak do sad što sam sejao je 21 a sad na 17... O sad imam osećaj kao da ništa ne znam, pa učim sve ispočetka..
Da, moraću mu dodati hraniva, to mi je prvo palo na pamet nakon saznanja o gustini.. Pa kako bude biće..
Gosn Sremac, a koliko ste inače davali đubriva? Posto koliko sam ispratio do sada, lepe prinose ste imali do sada.

Pa nikad nisam preterivao sa đubrenjem , ali ili su moje njive, ili arende koje radimo 20ak godina, od tetaka, komšija i slično pa se ponašam odgovorno i prema njima, i redovno bacam đubre svake godine, i da ne pričam o višku stajnjaka, gde su sve njive redovno dobijale stajnjak I zbog toga su odličnoj kondiciji...i da, imao sam uvek dobre prinose spram situacije u datoj godini..
Svakako 150 do 170 kg npk, i 120 kg uree po kj je malo za ovaj sklop... Ranijih godina je to bilo sasvim dovoljno...

Коначно ми стигао Пионир...каже стара пословица: ко чека, тај и дочека....било је тесно са семеном...25 врећа 9911 и за пробу 0704...

IMG-20210402-082557.jpg

Семе стигло из француске...вероватно из њиових ратних резерви😂
IMG-20210402-082608.jpg

Pa nikad nisam preterivao sa đubrenjem , ali ili su moje njive, ili arende koje radimo 20ak godina, od tetaka, komšija i slično pa se ponašam odgovorno i prema njima, i redovno bacam đubre svake godine, i da ne pričam o višku stajnjaka, gde su sve njive redovno dobijale stajnjak I zbog toga su odličnoj kondiciji...i da, imao sam uvek dobre prinose spram situacije u datoj godini..
Svakako 150 do 170 kg npk, i 120 kg uree po kj je malo za ovaj sklop... Ranijih godina je to bilo sasvim dovoljno...
Zasto mislis da je i to malo? Vise od jos oko 100kg An-a nekog ti ni ne treba, ne trebas ga sad ni ubiti azotom

Nazad
Vrh