Kukuruz 2021

Juče završio spremanje a setva isto čeka do daljnjeg,da se zemlja ugreje.Ostalo još spremanje u nebranjenom delu ali tu se prvo baca veštak i onda tanjiranje i spremiranje u danu i onda odmah setva.

Ja neću niš spremati odkad sam zatvorio već je tvrđe dosta.
A sad najave kiše velike bude ko beton.

Danas krenuli malo jedan hektar, neke parcele koje su vise izlozene suncu nisu za kasnu setvu, ide odlicno vlage ima dosta.
IMG_20210331_103429.jpg

Juče je jedan iz sela sejao Pioneer ogled.U ataru po neki traktor, razbacuje se veštak i radi predsetvena priprema a ima dosta i netaknutih parcela.

Dobra stvar kod ovako rane setve jeste da ko rano poseje ima vremena i za presevanje....... :haha:
A losa da nema semena za presejavanje...:haha:
Jel vi gledate u kalendar samo a ne vreme ili niste stigli do faze setve pa zato malo zajebavate 😜
Danas sam nastavio sa setvom kukuruza.
Milina za setvu, vlage sasvim dovoljno.
Dubina zbog neke najavljene kise 5-6 cm inace ne secam se da sam tako plitko posejao zadnjih godina.

Idealno za setvu, malo me brinu ovi meteo izlazi, cas crtaju 24 stepeni od ponedeljka pa opet uvedu 7-8 stepeni dnevnu uopste ne mozes biti siguran.Sutra planiram da nastavim pa kako bude, on sigurno nece da izadje za 20dana, zemlja je malo hladnija ali nadam se da ce vreme posluziti

To sve zavisi od zemljista, par dana sa hladnim jutrima nece napraviti problem, veci je problem ako bude puno padavina pa sjeme stoji dugo vremena u vlaznoj zemlji

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Kod mene za sutra povećali padavine, već su na oko 25-30l po kvadratu sa dosta niskim temperaturama (5-6 stepeni) tako da ne smijem ništa početi raditi. Sledeći vikend, ako posluži vrijeme bacam djubrivo i počinjem sjetvu tamo od 10. otprilike, tako se barem nadam, Prošle godine posijao 4.4., bilo prelijepo vrijeme, zemlja topla da si mogao spavati na njoj.

Sa mukom sam nabavio seme. Kako je koji hibrid stizao, dobavljač mi je javljao, ja u kola pa trk po seme, a 30 km udaljen od mene... I tako za svaki hibrid. Neka ga sad u vreći dok ne prodje ovaj talas.

Taj talas što spominjete, trajaće dva ili tri dana po prognozi, za to malo ništa mu neće faliti, mada nije mi svejedno, al sam krenuo..
Ako slučajno udari pokorica ići će ram od drljače i rotori pa polako..
Mislim da sam prvi, a neko uvek mora biti prvi, danas spremači pršte po ataru..

Nazad
Vrh