Kukuruz 2021

Шта мислите о мешању истог хибрида један третиран други не?Дали би то омело црва да прави штету?

Па могло би да прође мало би га забунио,а кукуруз би до тада успео да побегне док би он лутао од зрна до зрна и тражио не третирано семе.🙃

Шта мислите о мешању истог хибрида један третиран други не?Дали би то омело црва да прави штету?
Nema od toga ništa. Žičar nađe svako pojedinačno zrno. Ako neko zrno nije tretirano biće biljka napadnuta i oštećena. Kod mene kada je veći napad žičara onda pojede i tretirano seme. U tom slučaju jedino pomaže insekticid koji je ubačen pored semena tokom setve.

Ako mogu da mi odgovore ovi što hoce ovih dana da seju. Da li i na koju dubinu (u cm) idete sa setvom? Negde sam pročitao da treba da se juri vlaga i ako je rana setva onda ide pliće a ako je kasnija onda ide dublje (10cm).

Koliko se prasi u spremanju,cisto sumnjam da cu sejati dok ne bude neka sigurna kisa u najavi,ili posle iste,pa makar cekao jos nekoliko nedelja.

Sta izabrati za berbu u klipu? Povrsine male i losija zemlja, nije mi toliko ni bitno, vazno je samo da ga berac sto lakse obere i nema rastura. U ponudi su BC 525 i 582, najjeftiniji. Zatim zp 555, pa SY Carioca koji je najsuplji.

Sutra cu spremiti jednu njivu, blizu kuce mi je, izlozena je suncu i u susnim godinama bude veoma lose ali verovatno cu je posejati za dva dana, vlage ima koliko hoces, planirao sam da posejem nekoliko hibrida da bih pratio njihov razvoj, nisu ista fao grupa ali videcu sta ce biti.

Ako mogu da mi odgovore ovi što hoce ovih dana da seju. Da li i na koju dubinu (u cm) idete sa setvom? Negde sam pročitao da treba da se juri vlaga i ako je rana setva onda ide pliće a ako je kasnija onda ide dublje (10cm).

Za ranu sjetvu moras birati parcelu pre svega, tu ne dolazi u obzir zemljiste koje se sporo isusuje jer ako naidje kisni period i hladno vrijeme lako moze doci do propadanja sjemena i loseg nicanja. Dubina sjetve ide u vlagu kao i inace

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Rana setva i ide plice nego inace jer je dole jos hladno za vecu dubinu , npr kukuruz na 4cm, eee al treba imati vlagu na toj dubini inace sta vredi, da ceka neku kisu?
Ne preferiram je , ko radi usluge poseje sebi ranije da bi mogao posle da seje usluzno

Otkud ti to da rana setva ide plice? Temp na dubini od 10cm je dovoljna, juce u 10h merio 9stepeni. Lada bi se zadrzale temp koje predvidjaju do kraja nedelje... to bi bilo sej i ne misli, Ali posto nece onda je ???

Nazad
Vrh