Kukuruz 2021

Ne znam kako ti se ranije pokazao ali to ti je sad zbog fao grupe. Imam slicno iskustvo, parcela 4ha predusev psenica sejao 9911 i namenski poneo od prosle godine sto mi ostalo mesano 0725 i 0412. Dodao za zadnjih 30a i tu bio daleko bolji kukuruz nakon onih kisa u julu na oko a i po bunkeru. 9911 vec zavrsio oplodnju a ovi nisu i razlika je bila evidentna. Generalno vecina koja je sejala ovde kasnije fao grupe pocetkom maja je prosla za nijansu bolje.
Pratio sam na forumu da je kasnija fao grupa bolje prosla. Inace ovaj 0865 sejem par godina unazad i konstantno je dobar, a 9911 prva godina .

Izgleda da kukuruzi i nisu toliko loši ove godine koliko je bila loša naša procena. Mnogi vikali nema ništa, nema ništa a retko ko je ispod 3t. Rodilo je duplo manje nego prošle godine ali je cena duplo veća i obrni okreni opet dođemo na isto.

Duvao je juce,danas duva jos jace izgleda.Juce lisce izduvava sa adaptera i to leti ko zna gde,bar 2 njive dalje,a bilo je po njivi ponegde po koji klip kukuruza na zemlji,mislim da je od vetra.

Interesuje me da li je imao neko da je osim ostale iste agrotehnike imao negde gde je radio djubrenje i presetveno i špartanjem u odnosu na parcelu gde je išao svu količinu djubriva predsetveno? Kako se to pokazalo ove godine? Znam da je dobro špartanje da se malo "razbuče" zemlja da bi dobila vazduha i usitnila, ali me ovo interesuje zbog samog uticaja djubriva ako se kasnije doda određena količina.

Ja sam isao predsetveno djubrenje i djubrenje na spartanje takodje,jos nista nisam skidao kad krenem javicu sta i kako..samo da ti kazem i da prodjes spartacem samo da otvoris zemlju da dise pa vidi se posle par dana kako kukuruz napreduje a tek kad mu bacis djubre na red milina..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Interesuje me da li je imao neko da je osim ostale iste agrotehnike imao negde gde je radio djubrenje i presetveno i špartanjem u odnosu na parcelu gde je išao svu količinu djubriva predsetveno? Kako se to pokazalo ove godine? Znam da je dobro špartanje da se malo "razbuče" zemlja da bi dobila vazduha i usitnila, ali me ovo interesuje zbog samog uticaja djubriva ako se kasnije doda određena količina.
Ja sam bacao 100kg an pre setve i kad je nikao jos 100kg an rasipacem po kj.
Tu mi je vetar izmedju 40 i 50% izlomio kukuruza letos.Inace bioje dkc 5068 koji je izgledao jebacki

Skinuo tri parcele dkc 5068 na jednoj bilo 5000kg/kj na drugoj 4000kg/kj a na trecoj 3000kg/kj bas sareno,vidi se gde nije bilo kise

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Молио би промотере пионира да не свирају за 1241 да је то за песак и мале падавине кад су га рекламирали испадне само купиш и посејеш и 6 тона ја посејо џак ипо а родило у вредности 4 џака изем ти рачуницу

Kod nas pocela da pada u jednom delu sela i prekinula skidanje kukuruza,nastavak bice od nedelje tek

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh